x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Angajaţilor din România le este frică să ceară o mărire de salariu - studiu

Angajaţilor din România le este frică să ceară o mărire de salariu - studiu

17 Oct 2012   •   12:11
Angajaţilor din România le este frică să ceară o mărire de salariu - studiu

Celor mai multi dintre angajatii din Romania le este teama sa ceara mai multi bani, in contextul in care considera ca eforturile depuse la locul de munca nu sunt rasplatite conform asteptarilor, arata un studiu recent derulat de serviciul de recrutare profesionala BestJobs.ro

Astfel, 22% dintre respondenti sustin ca nu au cerut o marire de salariu in ultimele sase luni si le este teama sa poarte astfel de discutii cu superiorul lor direct. Intrebati daca sunt multumiti de actualul nivel salarial, 43% dintre romani sustin ca depun un efort mult prea mare la locul de munca, comparativ cu remuneratia financiara.

La polul opus se afla cei 8% dintre romani care au marturisit ca au primit mai multi bani chiar si fara sa ceara, in timp ce alti 20% si-au infruntat temerile si au cerut o crestere a salariului , fara, insa, prea mult succes.

In ceea ce priveste actualul nivel salarial, 8% dintre cei chestionati sustin ca sunt bine platiti, iar 2% sunt chiar de parere ca primesc mai multi bani decat merita. O mare parte a respondentilor considera, insa, ca salariul este mult prea mic pentru a-i motiva sa fie eficienti la locul de munca.

Totusi, alti 12% dintre romani sunt multumiti de salariu, dar si considera ca muncesc foarte mult pentru banii pe care ii primesc.

Studiul a fost efectuat pe un esantion de 2.000 de respondenti.

×
Subiecte în articol: romania angajati job marire de salariu