x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ANI a constatat incompatibilitatea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov

ANI a constatat incompatibilitatea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov

01 Apr 2014   •   11:28
ANI a constatat incompatibilitatea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov

Agenţia Naţională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor în cazul lui Mihnea Constantin Nicolaescu, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov.

Potrivit unui comunicat al ANI, magistratul s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 1 mai 2004 - 27 noiembrie 2011, întrucât a deţinut simultan funcţiile de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 (2004 - 2011), la Parchetul Ilfov (2011 - prezent) şi pe cea de asociat în cadrul SC D.R.M. Compact SRL.

Mihnea Constantin Nicolaescu este acuzat că a încălcat dispoziţiile care prevăd că funcţia de procuror este incompatibilă cu orice altă funcţie publică sau privată, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior, şi că magistraţilor le este interzis să aibă calitatea de asociat, membru în organele de conducere, administrare sau control la societăţi.

El a deţinut calitatea de asociat în cadrul firmei respective în perioada 29 august 2002 - 27 iulie 2011.

Potrivit legii, persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii sau a încetării de drept a mandatului.

×