x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ANI îl acuză de corupţie pe preşedintele CJ Argeş

ANI îl acuză de corupţie pe preşedintele CJ Argeş

22 Mar 2011   •   11:32

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie în cazul preşedintelui CJ Argeş, Constantin Nicolescu. ANI îl acuză pe Nicolescu de conflict de interese, abuz în serviciu şi fals în declaraţii.

Potrivit unui comunicat al ANI, citat de antena3.ro, ANI a mai constatat că preşedintele CJ Argeş a aprobat încheierea de contracte între societăţi comerciale la care este acţionar cu instituţii aflate în subordinea Consiliului judeţean.

La 10 noiembrie 2010, în urma apariţiei în presă a unui material care semnala posibila nerespectare de către preşedintele CJ Argeş a prevederilor legale privind completarea şi depunerea declaraţiilor de avere, ANI s-a sesizat din oficiu. Agenţia a extins apoi evaluarea şi asupra averii soţiei preşedintelui CJ Argeş, Viorica Nicolescu, precum şi a copiilor săi, Ana-Maria Nicolescu şi Liviu-Costin Nicolescu.

Evaluările au scos la lumină efectuate existenţa conflictului de interese, prin semnarea sau aprobarea de către Nicolescu a 14 contracte încheiate de Consiliul Judeţean Argeş sau instituţii şi servicii publice aflate sub coordonarea, în subordinea sau sub autoritatea instituţiei cu SC Autopro Mond SA şi SC Mac Auto SA (societăţi la care Constantin Nicolescu este acţionar majoritar, în procent de 92,194%, respectiv 63,08%).

×