x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aniversare cu scandal

Aniversare cu scandal

03 Mar 2009   •   00:00
Aniversare cu scandal

Aniversarea zilei de naştere a fostului preşedinte Ion Iliescu, care împlineşte astăzi 79 de ani, a fost marcată de un incident. Un grup aparţinând organizaţiei 'Noii golani' s-a prezentat la biroul de lucru al fostului şef al statului din strada Atena. Cele 7-8 persoane au scandat o serie de injurii la adresa lui Iliescu şi au aprins lumânări 'în memoria morţilor de la Revoluţie'. Deoarece acestea au fost lipite de un copac uscat, oamenii de pază le-au stins pentru a evita un incendiu. Protestatarii au început apoi dispute verbale cu reprezentanţii pazei, informează Agerpres.



Cei de la 'Noii golani', care îl acuză pe fostul preşedinte că ar purta vina morţii unor tineri la Revoluţia din 1989, au venit şi cu 'un cadou' - un tricou de culoare neagră pe care este desenată o spânzurătoare de albă sub care scrie cuvântul 'criminal'. Disputele verbale au degenerat în acuzaţii virulente, reprezentanţii 'Noilor golani' susţinând că ar fi fost loviţi de oamenii de la pază. Altercaţia a fost aplanată de jandarmi care i-au legitimat pe 'noii golani', pe motiv că acţiunea este organizată fără autorizaţie. Jandarmii i-au condus pe protestatari la Secţia 1 de Poliţie, fiind declanşată o anchetă în acest caz pentru tulburarea liniştii publice.

Iliescu: Nişte neruşinaţi, culeşi de pe drumuri şi folosiţi ca masă de manevră
Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat că membrii grupului autointitulat "Noii golani", care au protestat în faţa biroului său, sunt "oameni culeşi de pe drumuri", folosiţi ca masă de manevră, aceeaşi care au participat la un eveniment similar în luna decembrie 2008, informează Mediafax. "Sunt oameni lipsiţi de bunul-simţ necesar, sunt scandalagii aceia care au făcut şi la Cimitirul Eroilor acelaşi experiment. Sunt trimişi de cineva interesat. Altminteri, este nesimţire. Sunt nişte neruşinaţi şi nişte oameni care probabil la vremea lor au fost implicaţi în scene de scandal şi violenţe în anii 1990 şi au rămas cantonaţi în mentalităţile de atunci", a spus Iliescu. El a arătat că protestatarii sunt "oameni culeşi de pe drumuri şi folosiţi ca masă de manevră", dar nu a dorit să precizeze cine i-ar folosi în acest sens. "Cine? Nu ştiu, nu mă interesează, e neruşinare curată", a mai spus Iliescu.

×
Subiecte în articol: romania