x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ANM: Vremea rămâne severă şi după ridicarea codului roşu

ANM: Vremea rămâne severă şi după ridicarea codului roşu

de Agerpres    |    29 Ian 2014   •   16:34
ANM: Vremea rămâne severă şi după ridicarea codului roşu
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, a anunţat, miercuri, că vremea rămâne severă în sud-estul ţării, chiar şi după ce va fi ridicat codul roşu de viscol.

"Judeţele care se află acum în cod roşu după ora 22:00 rămân în cod portocaliu cu siguranţă, pentru că în această zonă va continua să ningă, iar vântul va fi intens. Mâine (joi - n.r.) dimineaţă, atât intensitatea vântului, cât şi ninsoarea încep să scadă după ora 10:00, chiar dacă nu se mai încadrează în niciun cod, în sud-estul ţării vântul va continua să bată până spre seară, dar undeva până la 40-45 de kilometri pe oră", a spus Sandu în cadrul Comandamentului de iarnă convocat miercuri la Palatul Victoria.

Acesta a anunţat că joi şi vineri noaptea vor fi temperaturi scăzute, iar vântul se va intensifica din nou pe 2 şi pe 3 februarie, când precipitaţiile vor fi mai puţine dar se va menţine senzaţia de viscol din cauza vântului puternic.

"Mâine seară şi vineri seară vor fi temperaturi foarte scăzute, două nopţi cu -15 grade, după care încep să crească temperaturile puţin", a afirmat Sandu. 

×
Subiecte în articol: vremea cod rosu anm