x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ANPC s-a autosesizat în legătură cu posibila existenţă a unei diferenţe de debitare la o pompă a benzinăriei OMV

ANPC s-a autosesizat în legătură cu posibila existenţă a unei diferenţe de debitare la o pompă a benzinăriei OMV

22 Dec 2019   •   15:59
ANPC s-a autosesizat în legătură cu posibila existenţă a unei diferenţe de debitare la o pompă a benzinăriei OMV
Sursa foto: pixabay.com

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor s-a autosesizat în legătură cu posibila existenţă a unei diferenţe de debitare la una din pompele benzinăriei OMV de pe Şoseaua de Centură a Bucureştiului şi a demarat un control, dar în urma verificărilor nu s-au constatat abateri de la limitele legale, a anunţat duminică instituţia într-un comunicat de presă.

"În urma informaţiilor apărute în spaţiul public în dimineaţa zilei de 21 decembrie 2019 referitoare la existenţa unei diferenţe de debitare a unei pompe dintr-o benzinarie OMV de pe Şoseaua de Centura a Bucureştiului, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) s-a autosesizat şi a derulat un control în staţie", se spune în comunicat.

În analizarea aspectelor descrise, ANPC a constatat faptul că la proba cu vasul etalon deviaţia înregistrată a fost de 0,002 litri - 0,003 litri, în conformitate cu normele metrologice în vigoare. Eroarea tolerată conform legii este de +/-0,5% din volumul măsurat, deci pentru cazul de faţă, la alimentarea a 20 litri, pompa se încadrează în limitele legale.

ANPC recomandă operatorilor economici care comercializează carburanţi cât şi instituţiilor responsabile cu omologarea /acreditarea metrologică să informeze proactiv consumatorii în ceea ce priveşte testarea corectitudinii debitării pompelor doar cu vasul etalon ce indica valoarea măsurată, pe când indicaţiile de la bordul maşinii sunt valori estimative.

AGERPRES

×