Analizele efectuate până acum pe carnea de porc din nordul Germaniei arată că aceasta conţinea un nivel de dioxină care nu depăşea pragul maxim admis de autorităţile medicale. Astfel, deşi nivelul de dioxonă descoperit în carnea de porc este destul de mare, nu există pericol imediat pentru oameni.
De cealaltă parte, furajele pe care le-au consumat animalele conţineau un nivel alarmant de dioxină. Germania a precizat însă că nu a exportat în ţara noastră carne de porc cu un nivel ridicat de dioxină, iar reprezentanţii ANSVSA spun că nu există acest pericol în ţara noastră, anunţă realitatea.net.
În Germania însă, s-a hotărât sacrificarea a sute de porci contaminaţi cu un nivel ridicat de dioxină. Până în prezent, numai ouăle au prezentat un nivel de dioxină superior limitei autorizate.
Scandalul a început cu păsări şi ouă contaminate cu dioxină. Peste 550 de ferme de pui sunt în continuare închise. Coreea de Sud a suspendat importurile de porci din Germania, dar Uniunea Europeana susţine că o astfel de măsură este exagerată în acest moment.
Citește pe Antena3.ro