x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Antonescu: Eu dacă mă duc la Roşia Montană s-ar putea ca minerii să intre la loc

Antonescu: Eu dacă mă duc la Roşia Montană s-ar putea ca minerii să intre la loc

16 Sep 2013   •   13:51
Antonescu: Eu dacă mă duc la Roşia Montană s-ar putea ca minerii să intre la loc
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, astăzi, că dacă s-ar duce la Roşia Montană pentru a discuta cu minerii aceştia ar putea intra înapoi în subteran pentru a protesta.

"(...)Abia a reuşit aseară premierul să-i scoată (n.r. - pe mineri), iar eu dacă mă duc s-ar putea să intre la loc. Şi nu cred că ăsta este scopul. Este foarte bine că au ieşit, era absolut normal să renunţe la o formă de protest care nu are motiv. Dacă tema este că punctul lor de vedere (n.r. - minerilor) având în vedere că lucrează acolo sau că ar vrea să lucreze acolo, trebuie ascultat, acest lucru era evident de la început. Pe de altă parte, salut gestul premierului şi cred că bine a făcut că s-a dus acolo", a spus liderul PNL, la festivitatea de deschidere a noului an de învăţământ la Şcoala generală 79.

Cei 33 de mineri care se blocaseră de miercuri în subteran la Roşia Montană au ieşit la suprafaţă duminică seară, după o discuţie cu premierul Victor Ponta. Premierul le-a promis că membrii comisiei speciale care va fi constituită în Parlament vor veni şi ei la faţa locului.

"Le-am promis că se face comisie şi aducem aici comisia, să se decidă aici", a afirmat premierul Victor Ponta, la ieşirea din galerie.

Premierul a mai spus că nimeni nu se poate antepronunţa în privinţa situaţiei minerilor de la Roşia Montană, pentru că "nu ştiu ce viaţă au oamenii aceştia".

"Eu le-am promis că o să facem comisia şi o să-i aducem pe toţi din comisie aici să vorbească cu ei. Şi să vadă aici, să se decidă dacă susţin sau nu proiectul, dar nimeni nu are voie, când nu ştie ce viaţă au oamenii ăştia, să zică "Nu". Trebuie să-i aducem aici, le-am promis şi o să mă ţin de cuvânt (...) Le-am promis că ne întoarcem aici cu comisia specială şi că fiecare parlamentar îi va asculta şi pe ei. Să ne gândim că oamenii ăştia au dreptul la viaţă", a spus Victor Ponta la ieşirea din mina de la Roşia Montană.

×