x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Antonie Solomon poate reveni în funcţia de primar al Craiovei

Antonie Solomon poate reveni în funcţia de primar al Craiovei

21 Iul 2011   •   13:12
Antonie Solomon poate reveni în funcţia de primar al Craiovei

Primarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, isi poate exercita din nou atributiile de edil si poate calatori in toata tara, a stabilit, astazi, Curtea de Apel Galati. Instanta a respins recursul procurorilor DNA la decizia Tribunalului Galati.

Magistratii Curtii de Apel Galati au respins recursul procurorilor anticoruptie la decizia Tribunalului Galati din 10 iulie, care i-a redat lui Antonie Solomon drepturile de a-si exercita atributiile de primar si de a parasi Craiova, anunta RTV.

"Eu nu stiu nimic. Am fost sunat sa ma intrebe lumea, dar va dau cuvantul meu de onoare ca eu nu am aflat nimic oficial. Din punct de vedere procedural, instanta ma va instiinta ca decizia este definitiva, dupa care eu, la randul meu, voi instiinta primaria ca ma intorc la serviciu in baza acestei hotarari", a declarat, pentru Mediafax, Antonie Solomon.

Reamintim ca Antonie Solomon este judecat la Tribunalul Galati pentru luare de mita in forma continuata, uz de fals si fals intelectual. Dupa ce a fost arestat preventiv in data de 3 martie anul trecut, la 8 septembrie 2010, Curtea de Apel Galati i-a inlocuit masura arestarii preventive cu obligarea de a nu parasi localitatea de domiciliu (Craiova) decat cu incuviintarea organelor judiciare. Totodata, magistratii galateni i-au impus inculpatului sa nu ia legatura cu ceilalti inculpati din dosar si i-au interzis acestuia sa isi indeplineasca functia in exercitarea careia se presupune ca au fost savarsite infractiunile.

El este acuzat de DNA ca ar fi primit 50.000 de euro de la Gheorghe Penescu, pentru a-i facilita acestuia emiterea unei autorizatii de constructie pentru hypermarketul PIC din Craiova.

×