x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Antonie Solomon, premiat de Naţiunile Unite pentru lupta anticorupţie

Antonie Solomon, premiat de Naţiunile Unite pentru lupta anticorupţie

26 Feb 2012   •   15:42
Antonie Solomon, premiat de Naţiunile Unite pentru lupta anticorupţie

Pe blog-ul personal, senatorul PSD, Lia Olguta Vasilescu a semnalat o situatie, care la prima vedere poate starni rasul, dar care nu tine prea mult, de la ultima conferinta de presa a primarului Craiovei, Antonie Solomon. Cum sa vorbeasca Antonie Solomon despre premii primite pentrulupta impotriva coruptiei, in conditiile in carea a stat 6 luni la inchisoare, iar dosarul lui, inca se judeca? Atata nesimtire!

“In incercarea de a arata ce lupta duce cu coruptia si de a justifica indepartarea din functie a unui director dintr-o regie pe motiv ca are salariu de 42 de milioane, capatat fiindca «s-a incardasit cu tot felul de oameni politici» (mentionez ca persoana respectiva, pe nume Sorin Iordache, a fost sustinuta pentru aceasta functie de UNPR, partid din partea caruia va candida si Solomon!), acesta a facut o declaratie stupefianta. «Stiati ca Primaria Craiovei a primit din partea unei directii de la New York, apartinand Natiunilor Unite, premiul doi pentru lupta contra coruptiei si dezvoltarea oraselor? Deci nu e o fundatie… cum se face… sa dai 200 de euro. Primaria nu e asa cum se spune pe la colturi sau in presa aservita…», scrie Lia Olguta Vasilescu pe blogul personal.

Intrebarea Liei Olguta Vasilescu cu privire la afirmatiile lui Antonie Solomon este una corecta si pertinenta: “ Ori e o comicarie a cuiva care a vrut sa faca glume (proaste, de altfel!) pe spinarea primarului care a stat jumatate de mandat “la armata' (noi spunem asa fiindca Solomon e inrolat acum in oastea de stransura a lui Oprea), ori Natiunile Unite au cel mai prost serviciu de cercetare a celor carora le confera diplome. Ba mai mult, ne asigura primarul, nu e aa orice gheseft, caci cei care au dat premiul au si monitorizat vreo doi ani activitatea din Primaria Craiovei! Si locul intai cine sa-l fi luat, oare? Primaria Cluj Napoca?'

Situatia este una cu atat mai comica, daca tinem cont ca Antonie Solomon se simte neindreptatit de “presa aservita', aceeasi presa pe care a injurat-o de nenumarate ori.

Si totusi, cum se poate ca un primar cu dosar penal in justitie pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, fapta prevazuta si pedepsita de art.246 Cod Penal, fals intelectual, fapta prevazuta si pedepsita de art. 289 Cod Penal si inselaciune, fapta prevazuta si pedepsita de art.215 alin.1,2,3 si 5 Cod Penal, sa primeasca un premiu pentru lupta contra coruptiei de la Natiunile Unite? O astfel de situatie este de-a rasu-plansu.

×