x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Blinken, la Bucureşti: NATO îşi va consolida rezilienţa, în contextul "provocărilor" generate de China

Blinken, la Bucureşti: NATO îşi va consolida rezilienţa, în contextul "provocărilor" generate de China

de Redacția Jurnalul    |    30 Noi 2022   •   19:00
Blinken, la Bucureşti: NATO îşi va consolida rezilienţa, în contextul "provocărilor" generate de China

Alianţa Nord-Atlantică intenţionează să îşi consolideze rezilienţa, în contextul "provocărilor" generate de China, a afirmat secretarul de Stat american, Antony Blinken, la finalul reuniunii NATO de la Bucureşti, denunţând activităţile militare "opace" ale Beijingului.

"Vrem să consolidăm rezilienţa Alianţei Nord-Atlantice în viitor, în contextul în care se confruntă cu noi provocări, inclusiv cele generate de China. În iunie, aliaţii s-au întâlnit la Bruxelles şi au fost de acord că ambiţile declarate ale Chinei şi comportamentul său incisiv generează provocări sistemice la adresa ordinii internaţionale bazate pe reguli şi asupra unor domenii relevante pentru securitatea Alianţei. Statele membre rămân preocupate de politicile coercitive ale Chinei, de utilizarea dezinformării şi de acumularea rapidă şi opacă de capabilităţi militare, inclusiv de cooperarea cu Rusia", a declarat Antony Blinken, potrivit agenţiei MEDIAFAX, la finalul reuniunii miniştrilor de Externe din ţările NATO, desfăşurată la Bucureşti.

"Dar menţinem şi angajamentul de a continua dialogul constructiv cu China atunci când putem şi salutăm oportunităţile de a colabora în problemele comune", a subliniat Antony Blinken.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: antony blinken activităţi militare