x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Anunț important pentru șoferi. Ce se întâmplă cu amenzile rutiere de la începutul anului viitor

Anunț important pentru șoferi. Ce se întâmplă cu amenzile rutiere de la începutul anului viitor

29 Noi 2017   •   10:10
Anunț important pentru șoferi. Ce se întâmplă cu amenzile rutiere de la începutul anului viitor
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Valoarea punctului de amendă rutieră va fi plafonată prin Ordonanţă de Urgenţă la 145 de lei pentru a se evita creşterea excesivă în condiţiile în care salariul minim brut pe economie, în funcţie de care punctul de amendă se calculează, va creşte de la 1 ianuarie 2018.

„În condiţiile în care conform programului de guvernare sunt preconizate creşteri ale salariului minim brut pe economie, pentru a nu creşte excesiv cuantumul amenzilor raportat la veniturile cetăţenilor şi la gravitatea faptelor, această măsură va fi propusă spre adoptare în şedinţa de Guvern”, a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Monica Dajbog.

Salariul minim brut pe economie va fi majorat de la 1.450 de lei la 1.900 de lei. Valoarea punc­tului de amendă reprezintă 10% din salariul minim brut, conform legii, ceea ce ar fi făcut ca punctul de amendă să ajungă la 190 de lei.

×
Subiecte în articol: amenda circulatie