x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Anunț ȘOC. Florin Cîțu pune la zid românii nevaccinați. Le interzice accesul la satisfacerea nevoilor de bază

Anunț ȘOC. Florin Cîțu pune la zid românii nevaccinați. Le interzice accesul la satisfacerea nevoilor de bază

14 Oct 2021   •   13:17
Anunț ȘOC. Florin Cîțu pune la zid românii nevaccinați. Le interzice accesul la satisfacerea nevoilor de bază

Premierul interimar Florin Cîțu vrea să le taie accesul la hrană și la produsele de bază românilor nevaccinați anti COVID-19. El vorbește chiar despre o "triere". Această măsură nu reprezintă o simplă restricție, ci aduce atingere însăși existenței umane, condamnând populația la înfometare. Mai mult, actualul executiv nu are puteri depline și o asemenea decizie încalcă flagrant legea. 

„Aș merge pe ideea de a folosi certificatul verde și în magazine”, afirmă Florin Cîțu. Premierul interimar precizează că decizia ar putea fi luată de Parlament, un proiect fiind în procedură parlamentară.

„În acest moment eu cred că pasul următor este să cerem folosirea certificatului verde pentru circulație. Propunerea trebuie să fie cât mai rapidă”, afirmă Florin Cîțu, după ședința de joi a Guvernului.

El spune că nu este o restricționare.

„Asta nu este restricționare. Ar fi o triere. Dacă te vaccinezi, dacă ai trecut prin boală, dacă ești testat... Deci sunt trei variante. Aș merge pe ideea de a folosi certificatul verde și în magazine”, adaugă Cîțu.

Premierul interimar precizează că decizia urmează să fie luată de Parlament.

„Eu spun că aceasta ar una dintre cele mai bune măsuri, folosirea certificatului verde”, conchide Florin Cîțu.

Mediafax

×