x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Apărării, mesaj militarilor de Ziua Armatei: Meritați renumele de militari de elită

Ministrul Apărării, mesaj militarilor de Ziua Armatei: Meritați renumele de militari de elită

de Redacția Jurnalul    |    22 Apr 2023   •   19:40
Ministrul Apărării, mesaj militarilor de Ziua Armatei: Meritați renumele de militari de elită
Sursa foto: Hepta

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a transmis un mesaj militarilor de ziua Armatei Române, spunând că ei sunt cea mai de preț resursă a Forțelor Terestre Române și că merită renumele de militari de elită.

„Transmit cu mare bucurie, cu deosebit respect și admirație, cu ocazia sărbătoririi Zilei Forțelor Terestre Române, marcată, prin tradiție, în ziua în care creștinii ortodocși îl prăznuiesc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de biruință, patronul spiritual și ocrotitorul Forțelor Terestre, felicitările mele tuturor celor care și-au servit sau își servesc, în prezent, Patria în rândul acestei importante categorii de forțe a Armatei României. Gândurile noastre merg, la ceas aniversar, în primul rând către eroii neamului nostru, căzuți la datorie în toate războaiele purtate de Armata României, cei mai mulți dintre ei fiind din rândul Forțelor Terestre. Le vom păstra vie amintirea și le vom cinsti veșnic faptele de vitejie”, a transmis, sâmbătă, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr.

Ministrul spune că prin alocarea, în ultimii șase ani, a minimum două procente din PIB pentru Apărare, Forțele Terestre Române, alături de celelalte categorii de forțe, cunosc o perioadă fastă, de modernizare și retehnologizare la cele mai moderne standarde.

„Transportoarele Piranha 5, sistemele de artilerie HIMARS, precum și alte importante programe de achiziții începute sau aflate în pregătire conturează noua postură a Forțelor Terestre în cadrul Armatei României. Ridicarea alocărilor bugetare la 2,5 % din PIB va permite accelerarea acestor eforturi de modernizare, în acord cu nivelul în creștere al provocărilor de securitate din regiunea noastră”, adaugă ministrul.

Angel Tîlvăr vorbește despre militarii români ca fiind „desăvârșiți ca profesioniști în misiuni internaționale executate, în ultimele trei decenii, în teatrele de operații din Balcanii de Vest, Irak, Afganistan și pe continentul african, precum și în alte misiuni sau exerciții multinaționale de amploare desfășurate peste hotare sau acasă, alături de forțele celor mai avansate armate ale lumii”.

Tălvăr spune că militarii Forțelor Terestre Române au demonstrat zi de zi, prin rezultatele muncii depuse, că sunt „cea mai de preț resursă a acestei categorii de forțe și că meritați renumele de militari de elită”.

„Consider că nu există datorie mai importantă pentru noi, echipa pe care o conduc la vârful Ministerului Apărării Naționale, decât aceea de a activa toate soluțiile pentru ca dumneavoastră să beneficiați de cele mai bune condiții de muncă și de viață. Demnitatea și curajul cu care vă faceți permanent datoria trebuie și vor fi răsplătite cu recunoștința și respectul nostru, al românilor. Folosesc acest prilej și pentru a transmite tuturor românilor, militari sau civili, care poartă numele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe „La Mulți Ani” cu ocazia sărbătoririi onomasticii. La mulți ani tuturor militarilor Forțelor Terestre Române”, încheie ministrul Apărării, Angel Tîlvăr.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: angel tilvar mesaj Ziua Armatei