x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Apel: Oprescu cere sprijin de la bucureşteni

Apel: Oprescu cere sprijin de la bucureşteni

16 Dec 2009   •   00:00

Primarul general al Capitale Sorin Oprescu  a adesat un apel bucureştenilor de a-şi lăsa maşinile acasă, iar dacă le folosesc, să le echipeze corespunzător. De asemenea Sorin Oprescu cere locatarilor şi firmelor să iasă la deszăpezire.

"Avand in vedere ca de cateva ore ninge viscolit, iar prognoza meteo ne indica ninsori pentru urmatoarele 24 de ore, fac un apel la toti cetatenii Bucurestiului, autoritati, agenti economici, sa dea dovada de spirit civic si solidaritate pentru a evita blocarea traficului. Ii rog pe bucuresteni sa utilizeze cu precadere transportul in comun subteran si suprateran, in locul masinilor personale. Recomand posesorilor de autoturisme sa-si echipeze masinile corespunzator, cu cauciucuri de iarna, sa nu parcheze pe carosabil, sa respecte indicatiile agentilor de circulatie si sa pastreze intersectiile libere. De asemenea, solicit tuturor agentilor economici sa dea dovada de responsabilitate si sa se alature eforturilor autoritatilor locale pentru a trece peste aceste zile cu ninsori abundente si polei, asigurand eliberarea trotuarelor conform obligatiilor legale ce le revin.  Totodata, fac apel la toate asociatiile de locatari, institutiile publice si la unitatile comerciale sa deszapezeasca spatiile din jurul imobilelor, astfel incat sa se poata circula in conditii normale.  Doresc sa reamintesc si pe aceasta cale bucurestenilor ca au la dispozitie dispeceratul Integrat de Urgenta al Primariei Municipiului Bucuresti, unde pot fi semnalate problemele legate de retelele edilitare: apa, canal, gaze, telefonie, Electrica, RADET, RATB, LUXTEN si Administraţia Străzilor" se arată în apelul lui Oprescu.


ARMATA NU MAI ARE UTILAJE DE DESZĂPEZIRE
De asemenea, primarul general a contactat reprezentanti ai Ministerului Apararii Nationale si conducerea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta. Desi acestia si-au aratat toata disponibilitatea, din pacate, niciuna dintre aceste institutii nu mai detine utilaje pentru deszapezire, informează Primăria.  "Avand in vedere ca astfel de situatii pot viza siguranta nationala, in cursul acestei dimineti, Primarul General Prof. Dr. Sorin Mircea Oprescu va lua legatura cu Primul Ministru si cu Presedintele Romaniei, pentru a le aduce la cunostinta aceste lucruri. Primarul General trage un semnal de alarma si cere tuturor factorilor responsabili sa ia masurile ce se impun pentru a se gasi rapid solutiile de rezolvare a unor astfel de situatii, ce pun sub semnul intrebarii capacitatea autoritatilor de a interveni la nivel national", se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei.

×
Subiecte în articol: observator