x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Apele Române încep pregătirile de iarnă pentru plajele litoralului

Apele Române încep pregătirile de iarnă pentru plajele litoralului

de Redacția Jurnalul    |    19 Oct 2024   •   23:20
Apele Române încep pregătirile de iarnă pentru plajele litoralului
Sursa foto: De anul viitor, în loc să fie gratis, șezlongurile vor fi mai scumpe.

Încep lucrările de conservare și întreținere a plajelor de pe litoralul românesc, pentru sezonul rece, anunță Administrația Națională „Apele Române".

Conform unui comunicat postat pe rețelele sociale, echipele de la Apele Române Dobrogea-Litoral desfășoară activități pe trei tronsoane principale ale coastei: de la Corbu la Constanța, de la Agigea la Costinești, și de la 23 August până la Vama Veche.

Printre activitățile esențiale menționate se numără igienizarea manuală și mecanizată pentru prevenirea împrăștierii nisipului de către vânt, crearea dunelor de nisip, în special în zonele sudice, pentru protecția împotriva eroziunii marine, afânarea plajelor prin lucrări de discuire pentru reducerea compactării nisipului, relocarea și depozitarea a zeci de mii de metri cubi de nisip, care vor fi folosiți în primăvară pentru restaurarea plajelor și amplasarea gardurilor de stuf pe o distanță de aproximativ 10 km pentru protecția nisipului împotriva eroziunii eoliene.

„Formațiile de lucru de la Apele Române din zonă vor continua activitățile de întreținere și monitorizare pe tot parcursul sezonului rece", se precizează în comunicat.

Măsurile sunt esențiale pentru menținerea și protejarea plajelor românești în timpul iernii, asigurând astfel că acestea vor fi pregătite pentru sezonul turistic următor.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: apele romăne pregatiri plaje litoral