x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Apelul Academiei Române

Apelul Academiei Române

19 Ian 2012   •   21:00

Academia Romana spune, intr-un apel postat pe site-ul propriu, ca nu poate trata cu nepasare framantarile actuale de pe scena publica si politica. 'Poporul nostru este confruntat cu o grava criza, care nu se margineste la domeniul economic, ci priveste ansamblul vietii si al viitorului sau. (...) In conditiile actualelor miscari politice, a nemultumirilor cu privire la situatia economica, dar si morala din tara, ne adresam intregii clase politice, indemnand-o sa dovedeasca, in acest moment delicat, nu doar maturitate, responsabilitate, luciditate si echilibru, ci si buna-credinta, cooperare si participare la dialog', se arata in apelul semnat de Biroul Prezidiului Academiei Romane.

Totodata, Academia consi­dera ca numai dialogul cu toate fortele politice, sindicale, patronale si cu societatea civila poate conduce la cele mai bune solutii pentru Romania, solutii bazate pe profesionalism, buna-credinta si mora­litate. 'Elite, oameni competenti si performanti, buni slujitori ai interesului national se gasesc in partidele politice, societatea civila, economie, mediul academic si universitar.
Promovand chemarea lor la actiune publica in comun, la dialog si nu la confruntare, se pot gasi cai spre mai binele tarii si al tutu­ror cetatenilor sai', se mai spune in apelul Academiei Romane.

×
Subiecte în articol: observator