x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aproape 150 de copii de la o grădiniţă au fost testaţi după ce o educatoare a fost diagnosticată cu TBC

Aproape 150 de copii de la o grădiniţă au fost testaţi după ce o educatoare a fost diagnosticată cu TBC

23 Mai 2012   •   13:20
Aproape 150 de copii de la o grădiniţă au fost testaţi după ce o educatoare a fost diagnosticată cu TBC

Un numar de 147 de copii de la Gradinita 27 din Oradea si apartinatorii acestora au fost testati pentru depistarea bacilului Koch, dupa ce una din educatoare a fost diagnosticata cu tuberculoza, rezultatul testelor urmand sa fie comunicat joi.

Seful Directiei de Sanatate Publica (DSP) Bihor, Marius Pircioaga, a declarat ca 147 de copii care frecventeaza Gradinita 27 din Oradea, precum si apartinatorii acestora au fost testati pentru depistarea bacilului Koch, dupa ce una din educatoare a fost diagnosticata cu tuberculoza.

"Educatoarea a fost racita si a ramas cu o tuse pe care a neglijat-o ulterior. Saptamana trecuta, insa s-a prezentat la medicul de familie care a trimis-o pentru efectuarea unor analize amanuntite la Dispensarul TBC. Diagnosticul a fost confirmat saptamana trecuta, cand educatoarea a si fost internata in spital pentru tratament", a spus Pircioaga.

Potrivit lui Pircioaga, odata cu confirmarea diagnosticului, personalul gradinitei a fost supus unui control amanuntit, iar celor 147 de copii si apartinatorilor acestora li s-a facut testul pentru depistarea bacilului Koch, rezultatul urmand sa fie comunicat in cursul zilei de joi.

Pircioaga a afirmat ca deocamdata activitatea gradinitei nu a fost suspendata.

"La personalul gradinitei a fost exclus diagnosticul. Nu s-a impus instituirea carantinei sau inchiderea gradinitei. Urmeaza sa primim rezultatele testelor facute in cazul copiilor si apartinatorilor acestora si, in functie de acestea, sa luam eventualele masuri", a afirmat Pircioaga. (Mediafax)

×