x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aproape 3,4 milioane de români au fost înregistraţi în primele două zile de recensământ

Aproape 3,4 milioane de români au fost înregistraţi în primele două zile de recensământ

22 Oct 2011   •   15:10

Un numar de 1.372.328 de locuinte si 3.398.433 de persoane au fost inregistrate in primele doua zile ale recensamantului, conform unei informari a Institutului National de Statistica (INS).

"Din informatiile operative obtinute din raportarile prin SMS, informatii centralizate de INS privind ritmul de colectare a datelor statistice in teren la Recensamantul Populatiei si Locuintelor, in perioada 20-21 octombrie se constata ca au fost recenzate 1.372.328 de locuinte, reprezentand 15,89 la suta din numarul total al locuintelor estimate a fi recenzate, si 3.398.433 de persoane prezente, temporar absente sau plecate pe o perioada indelungata din gospodaria din care fac parte", se arata in documentul citat, care a fost prezentat, sambata, intr-o conferinta de presa, la sediul INS.

Conform oficialilor INS, recensamantul a decurs cel mai bine in Covasna, unde in doar doua zile au fost inregistrate datele din 20,56 la suta dintre locuintele care potrivit estimarilor ar trebui sa existe in judet.

Pe urmatoarele locuri in clasamentul pe judete se situeaza Bistrita Nasaud, cu 18,89 la suta dintre locuinte inregistrate in doua zile, Buzau, cu 18,85 la suta, Valcea, cu 18,73 la suta si Bihor, cu 18,44 la suta.

La polul opus, in primele doua zile, in Bucuresti, au fost inregistrate doar 9,82 la suta dintre locuintele estimate. Nici in judetele Constanta, Ilfov, Teleorman sau Timis lucrurile nu au decurs mai bine decat in Capitala, procentele acestora fiind situate intre 12,6 si 14,46.

Oficialii INS au declarat ca nici joi si nici vineri nu au aparut probleme mari in desfasurarea recensamantului.

"Nu am dat nicio amenda pana acum, nu acesta este scopul nostru. Oamenii au fost, in principiu, cooperanti, niciun recenzor nu a fost agresat, nu s-au intamplat astfel de lucruri ", a declarat purtatorul de cuvant al INS, Vladimir Alexandrescu.

×