x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aproape 30 de mijloace de transport în comun vor circula, în Capitală, în noaptea de Revelion

Aproape 30 de mijloace de transport în comun vor circula, în Capitală, în noaptea de Revelion

22 Dec 2009   •   00:00

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) a anunţat, luni, că în noaptea de Revelion vor circula 29 de linii de transport în comun, în timp ce în perioadele 25 - 27 decembrie şi 1 - 3 ianuarie 2010 se va circula conform programului corespunzător unei zile de duminică.



Potrivit unui comunicat de luni al RATB, în zilele de 21, 22, 23, 24, 28, 29, 30 şi 31 decembrie se menţine în exploatare parcul programat corespunzator unei zile de lucru, în zilele de 25, 26, 27 decembrie şi 1, 2, 3 ianuarie 2010, vor circula mijoacele de transport corespunzătoare unei zile de duminică, iar în noaptea de Revelion vor funcţiona 29 linii de transport în comun. Astfel, pentru noaptea de Anul nou, între orele 23.30 şi 5.30, din 30 in 30 de minute, vor circula 12 tramvaie, 3 troleibuze şi 14 autobuze.  Potrivit reprezentanţilor RATB, linia tramvaiului 5 va funcţiona de la Aeroportul Băneasa la staţia Bucur Obor, linia 7 de la CFR Progresul la Piaţa Unirii, tramvaiele liniei 20 de la "Laromet" la Gara de Nord, cele ale liniei 21 de la Pasajul Colentina la Piaţa Sf. Vineri, tramvaiele liniei 27 de la complexul RATB din cartierul Titan la Piaţa Unirii, linia 32 de la depoul Alexandria la Piaţa Unirii, linia 34 de la staţia Romprim la Gara de Nord, tramvaiele liniei 41de la stadionul Ghencea la Piaţa Presei Libere, cele ale liniei 44 din cartierul "16 Februarie" până pe Şoseaua Orhideelor, linia 45 de la staţia Mezeş la Gara de Nord, linia 46 de la staţia Granitul la Gara de Nord, iar linia travaielor 55 de la staţia Granitul la Piaţa Sf. Vineri.

"Tramvaiele liniilor 34 şi 46 vor circula pe un traseu modificat de la intersecţia Şoselei N. Titulescu cu strada Dr. Felix, pe strada Dr. Felix, bulevardele Ion Mihalache, Al. I. Cuza, I. Gh. Duca, Gara de Nord, Calea Griviţei, strada Buzeşti, Bulevardul Ion Mihalache, strada Dr. Felix, Şoseaua N. Titulescu, apoi traseele de bază", se precizează în comunicatul RATB.  De asemenea, tramvaiele liniei 21 vor circula pe un traseu prelungit până la Piaţa Sf. Vineri, iar celelalte linii aminte vor funcţiona pe traseele de bază.

Liniile troleibuzelor 76, 85 şi 93 vor circula pe traseele de bază, respectiv Piaţa Reşiţa - Piaţa Unirii, Cartierul Baicului - Gara de Nord şi Valea Ialomiţei - Gara de Nord.
Totodată, un număr de şase autobuze vor funcţiona pe traseele de bază, iar alte opt mijloace de transport în comun vor funcţiona pe trasee modificate sau scurtate.

Astfel, linia 104 va funcţiona pe un traseu scurtat între Stadionul Naţional Lia Manoliu şi Piaţa Unirii, linia 123 va circula pe un traseu scurtat între CET Sud Vitan şi Piata Unirii, autobuzele liniei 137 vor circula pe un traseu modificat de la intersecţia străzii C.A. Rosetti cu Bulevardul Gh. Magheru, prin Piaţa Romană, cu întoarcere pe Bulevardul Gh. Magheru, Piaţa Universităţii, apoi traseul de bază.

Linia 178 va funcţiona pe un traseu prelungit de la intersecţia străzii Ştirbei Vodă cu strada Luterană, prin strada Ştirbei Vodă, Calea Victoriei, strada Dem Dobrescu, Piaţa Romană, Bulevardul Dacia, strada M. Vulcănescu, apoi traseul de bază.
Autobuzele liniei 311 vor circula pe un traseu prelungit de la Piaţa C. A. Rosetti, Piaţa Universităţii, până la Piaţa Unirii, iar autobuzele liniei 323 vor funcţiona pe un traseu modificat de la intersecţia Căii Şerban Vodă cu Bulevardul D. Cantemir, pe Bulevardul D. Cantemir, până la Piaţa Unirii.

Linia 368 va funcţiona pe un traseu modificat de la intersecţia străzii Ştirbei Vodă cu strada Luterană, prin strada Luterană, Bulevardul Dacia, Piaţa Lahovari până la Piaţa Romană, iar autobuzele liniei 616 vor circula pe un traseu modificat de la Bucur Obor, prin Calea Moşilor, Piaţa Rosetti, Piaţa Universităţii, până la Piaţa Unirii.

×
Subiecte în articol: observator