x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aproape 700 de absolvenţi de liceu s-au înregistrat ca şomeri în luna iulie, la Suceava

Aproape 700 de absolvenţi de liceu s-au înregistrat ca şomeri în luna iulie, la Suceava

07 Aug 2012   •   10:26
Aproape 700 de absolvenţi de liceu s-au înregistrat ca şomeri în luna iulie, la Suceava

Aproape 700 de absolventi de liceu, de scoli profesionale si de ucenici, dar si absolventi de studii universitare din judetul Suceava s-au inregistrat ca someri in luna iulie, ei avand la dispozitie 60 de zile pentru a se inregistra ca persoane aflate in cautarea unui loc de munca

Directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Suceava, Aurelia Focsa, a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX ca 694 de persoane s-au inregistrat ca someri, din care 594 de absolventi cu studii medii, respectiv 475 de absolventi de liceu de specialitate si 119 de absolventi de liceu teoretic, dar si 45 de absolventi de scoli profesionale si de ucenici si 55 de absolventi de studii universitare.

"E posibil ca si alti absolventi sa se inregistreze ca someri. De la data absolvirii au la dispozitie 60 de zile pentru a se inregistra ca persoane aflate in cautarea unui loc de munca", a spus Focsa.

In judetul Suceava, rata somajului era, la sfarsitul lunii iulie, de 4,4%, in usoara crestere, respectiv cu 0,26%, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

"Aceasta crestere usoara a ratei somajului ar putea fi explicata prin faptul ca procentul de promovabilitate la bacalaureat a fost mai mic in acest an fata de anul trecut", a precizat directorul AJOFM Suceava.

Bacalaureatul a fost promovat in acest an de 3.102 de candidati din judetul Suceava, reprezentand 48,42 la suta din numarul celor care s-au prezentat la examen, cu aproape 20 de puncte procentuale mai putin fata de anul trecut.

Mediafax

×