x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aproape 84% din angajaţii din sistemul sanitar, de acord cu plata în funcţie de performanţă

Aproape 84% din angajaţii din sistemul sanitar, de acord cu plata în funcţie de performanţă

14 Dec 2013   •   18:40
Aproape 84% din angajaţii din sistemul sanitar, de acord cu plata în funcţie de performanţă
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images

Aproape 84 la sută din anagajaţii din sistemul sanitar chestionaţi în cadrul unui studiu se declară de acord cu salarizarea în funcţie de performanţă, iar 78 la sută consideră că acest sistem va conduce la creşterea calităţii serviciilor medicale, informează mediafax.ro.

Potrivit studiului, dat publicităţii sâmbătă de Federaţia "Solidaritatea Sanitară", inechităţile salariale ar afecta aproape 46 la sută dintre salariaţi, care au răspuns că au salariul mai mic decât colegii cu acelaşi nivel de pregătire.

Aproape 84 la sută dintre salariaţi sunt de acord cu introducerea unui sistem de salarizare în funcţie de performanţă, 40 la sută dintre respondenţi indicând un grad de satisfacţie mare şi foarte mare faţă de introducerea unui astfel de sistem.

Totodată, 42,4 la sută din respondenţi consideră că salarizarea în funcţie de performanţă va avea ca impact creşterea semnificativă a calităţii serviciilor medicale, în timp ce 35,6 la sută indică o creştere discretă a calităţii serviciilor prin aplicarea acestui sistem.

Majoritatea respondenţilor - 74 la sută - consideră că salarizarea în funcţie de performanţă trebuie să se aplice în mod diferenţiat pe categorii de salariaţi şi pe specialităţi.

În ceea ce priveşte criteriile propuse de către Ministerul Sănătăţii pentru evaluarea personalului în vederea salarizării în funcţie de performanţă, 35 la sută dintre respondenţi s-au pronunţat pentru nivelul de pregătire profesională, 32 la sută - calitatea muncii, 21 la sută - cantitatea muncii - şi 12 la sută - fidelizarea muncii.

Sondajul a fost realizat în perioada 15 iulie - 10 octombrie 2013, pe un eşantion de 395 de salariaţi din sistemul sanitar, care au completat integral chestionarul propus. 

×
Subiecte în articol: sistemul medical salarii medici