x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aproape de judecată

Aproape de judecată

de Monalise Hihn    |    15 Aug 2009   •   00:00
Aproape de judecată
Sursa foto: Karina Knapek/Jurnalul Naţional

Astăzi se împlinesc nouă luni de la dublul accident de muncă de la Exploatarea Minieră Petrila, în care şi-au pierdut viaţa 13 persoane şi alte 15 au fost rănite.



Potrivit anchetatorilor, dosarul va fi trimis în instanţă cel târziu în luna octombrie, în scurt timp procurorul de caz urmând să finalizeze rechizitoriul. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi infracţiuni de protecţie a muncii. Trei persoane sunt cercetate sub aspect infracţional, adică directorul sucursalei, inginerul-şef cu securitatea minieră şi şeful staţiei de salvare minieră, Aurelian Necula, Gheorghe Roşu şi Ştefan Ungur.

Celelalte două persoane, Iosif Brad, inginer-şef producţie, şi Doru Holingher, şeful sectorului I de la Mina Petrila, au decedat la data de 15 noiembrie, în cele două accidente şi au fost scoase de sub urmărire. Procurorii au încheiat cercetarea în "Dosarul Petrila", după ce au audiat toate părţile implicate în dublul accident de la data de 15 noiembrie 2008.

Potrivit procurorului Ion Nicodim, a mai rămas de întocmit doar rechizitoriul: "Am încheiat cercetarea şi urmează să întocmim rechizitoriul. Dosarul va ajunge în instanţă în câteva săptămâni. Încadrarea este pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi infracţiuni de protecţie a muncii. Acum este vacanţă judecătorească, de aceea va mai dura puţin până la trimiterea lui în instanţă". Dosarul numără peste 5.000 de pagini, adunate în aproape 20 de volume.

×
Subiecte în articol: observator