x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Arad - "Marele hacker", student de nota 4

Arad - "Marele hacker", student de nota 4

de Andrei Ando    |    06 Dec 2006   •   00:00
Arad  -  "Marele hacker", student de nota 4

Florin Mihailescu, lector la Facultatea de Informatica din cadrul Universitatii de Vest "Vasile Goldis", sustine ca Victor Faur, tanarul de 22 de ani din Arad acuzat ca ar fi spart de trei ori consecutiv serverele NASA, nu este capabil de asa ceva, pentru ca era un student de nota 4.

Florin Mihailescu, lector la Facultatea de Informatica din cadrul Universitatii de Vest "Vasile Goldis", sustine ca Victor Faur, tanarul de 22 de ani din Arad acuzat ca ar fi spart de trei ori consecutiv serverele NASA, nu este capabil de asa ceva, pentru ca era un student de nota 4.

Mai mult decat atat, fostii colegi de liceu si de scoala generala ai baiatului spun ca acesta era un elev slab, sanctionat frecvent pentru indisciplina si obraznicie. Chiar daca era inteligent, tragea chiulul si nu ii facea mare placere sa invete.

TAP ISPASITOR. Lectorul Mihailescu, care i-a predat arhitecturi de retele, coduri de date sau sisteme de operare de retea la facultate, crede ca Faur este scos tap ispasitor: "A inceput facultatea la Timisoara, dar din cauza notelor proaste si a absentelor a fost transferat de catre parinti la Arad. Nu a participat aproape la nici un curs de informatica, iar la examene era de cele mai multe ori restantier".

In opinia lui Mihailescu, daca Victor Faur ar fi inchis cateva ore intr-un laborator de informatica, s-ar afla nu numai ca nu stie sa sparga vreun cod, dar nici sa rezolve niste teme banale. "La cursurile mele nu venea aproape niciodata. Daca era stralucit, ar fi dat dovada de mai multa tenacitate la examene. Or, rezultatele sale au fost mai mult decat mediocre. Studentii care sunt buni in informatica au rezultate bune la examenele din sesiune, fie ca vin la cursuri, fie ca nu." Lectorul universitar se arata teribil de amuzat de mediatizarea de care a beneficiat Faur. El considera ca aradeanul raspunde pentru faptele altora si este considerat vinovat doar din cauza faptului ca s-a laudat pe forumurile online.

EXAGERARI. "Victor Faur nu stie nici macar lucrurile elementare despre structura retelelor, iar fara aceste informatii nu avea cum sa sparga codurile NASA. De fapt, pentru cunoscatori, Victor Faur nu stia sa faca o banala conversie din zecimal in binar. Ceea ce se presupune ca a facut el este similar cu a fi eminent in aritmetica, fara insa a sti cat fac unu plus unu", a concluzionat Florin Mihailescu. El crede ca si cei de la NASA si FBI exagereaza mult proportiile prejudiciului; chiar daca hackerul ar fi reusit spargerea codurilor, nu putea obtine informatii care sa cauzeze pagube de 1,5 milioane de dolari, cum afirma americanii. Lectorul universitar spune chiar ca un student care vrea sa se imbogateasca ar trebui mai degraba sa sparga serverele facultatii, pentru subiectele examenului de licenta, pe care probabil ar primi bani frumosi.

×
Subiecte în articol: observator