x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Arafat, despre suspendarea intervențiilor neurgente: „În loc să am resursă umană pentru operație de hernie de disc, prefer să am în ATI”

Arafat, despre suspendarea intervențiilor neurgente: „În loc să am resursă umană pentru operație de hernie de disc, prefer să am în ATI”

06 Oct 2021   •   21:44
Arafat, despre suspendarea intervențiilor neurgente: „În loc să am resursă umană pentru operație de hernie de disc, prefer să am în ATI”
Sursa foto: Lucian Alecu

Raed Arafat, șeful Departamentului de Urgență a explicat, miercuri seara, ordinul prin care se amână intervențiile chirurgicale ale bolnavilor cronici.

„E un ordin despre care ni s-a spus că nu trebuie publicat în Monitorul Oficial. Îmi pare rău că ordinul din medicina de dezastre nu e în concordanță cu Constituția României. E dreptul oricăruia să se îndrepte în justiție, vom explica acolo ce am făcut”, a spus Raed Arafat.

„Mai vreau să subliniez în privința ordinului de limitare a activității medicale în spitale, în privința cazurilor cronice, ordinul nu închide spitalele. Ordinul nu închide serviciile ambulatorii care rămân deschise. Persoanele care au nevoie de investigații și vor să fie consultați urmează același mod.

Măsura e temporară, ca reacție la situația pe care o avem și care necesită măsuri speciale. Nu suntem singura țară care a luat o astfel de decizie”, a explicat Raed Arafat.

×
Subiecte în articol: raed arafat