x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Arafat, despre caniculă: Peste 220 de persoane au primit asistență în punctele de prim ajutor

Arafat, despre caniculă: Peste 220 de persoane au primit asistență în punctele de prim ajutor

22 Iul 2022   •   11:00
Arafat, despre caniculă: Peste 220 de persoane au primit asistență în punctele de prim ajutor
Sursa foto: Foto Lucian Alecu

 Peste 220 de persoane au primit în ultimele 24 de ore asistență medicală în cadrul punctelor deschise de autorități pentru sprijinirea populației în perioada de caniculă, a anunțat vineri șeful DSU, Raed Arafat.

„Au fost stabile 922 de puncte de prim ajutor și hidratare prin decizia consiliilor județene pentru situații de urgență la nivel național și au fost asistate în aceste puncte 226 de persoane, trei dintre acestea au trebuit să fie transportate la unități sanitare”, a spus Raed Arafat în cadrul unei videoconferințe cu prefecții pe tema caniculei.

Acesta a adăugat că, în ultimele 24 de ore, inspectoratele pentru situații de urgență au desfășurat 4 misiuni de transport a apei menajere către zone afectate de secetă, iar autoritățile publice locale au efectuat alte 12 transporturi de apă menajeră și 14 transporturi de apă pentru animale.

Raed Arafat a anunțat că arderile necontrolate au afectat 1.207 hectare de teren.

„Este enorm, de accea solicit prefecturilor să discute cu toți primarii să desfășoare activități de prevenție. Avem nevoie ca cetățenii să fie informați, să conștientizeze pericolul, mai ales acum când riscul este amplificat de temperaturile foarte ridicate”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Raed Arafat