x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aragazuri pentru sinistraţi

Aragazuri pentru sinistraţi

de Diana Scarlat    |    29 Sep 2010   •   00:00

Crucea Roşie Română a donat 155 de aragazuri persoanelor afectate de inundaţii în judeţele Buzău, Botoşani şi Tulcea în luna iulie. O donaţie importantă a venit şi din partea BRD, care s-a alăturat apelului umanitar lansat de Crucea Roşie Română pentru ajutorarea victimelor inundaţiilor, cu o donaţie de 25.000 de euro.

Donaţia a fost folosită pentru achiziţionarea a 155 de kituri de bucătărie care constau în aragazuri, butelii pentru aragaz şi vase de bucătărie, conform propunerii făcute de echipa Crucii Roşii, pe baza evaluărilor efectuate în zonele afectate de inundaţii. "Aşa cum am anunţat în luna iulie, încercăm să venim în ajutorul celor care au fost loviţi de inundaţii prin alocarea unui buget total de 100.000 de euro. Ne urmărim pas cu pas strategia de intervenţie prin intermediul mai multor organizaţii, între care Crucea Roşie joacă un rol important. Sperăm ca şi alte companii să ne urmeze exemplul şi să reuşim astfel să contribuim la atenuarea efectelor acestui dezastru natural", a declarat Bianca Dordea, directorul de comunicare al BRD.

Au fost ajutate cele mai grav afectate familii din zonele inundate, respectiv câte 50 sau 55 de familii din judeţele Bacău, Botoşani şi Tulcea. "Considerăm că la ora actuală nevoile umanitare de urgenţă şi cele imediate au fost acoperite sau se află în curs de acoperire, prin urmare eforturile noastre în zonă vor fi orientate către sprijinul pe termen mediu şi pentru refacere. Mulţumim partenerilor noştri, BRD România, pentru susţinerea apelului Crucii Roşii Române şi pentru solidaritatea manifestată faţă de victimele acestei catastrofe", a declarat directorul general al Crucii Roşii Române, Ioan Silviu Lefter.

×
Subiecte în articol: observator