x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ArcelorMittal Galaţi: Plîngeri penale pe bandă rulantă

ArcelorMittal Galaţi: Plîngeri penale pe bandă rulantă

de Daniel Mihalascu    |    23 Apr 2008   •   00:00

Liderul Sindicatului Solidaritatea, Gheorghe Tiber, a declarat că a depus la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Galaţi mai multe plîngeri penale împotriva mai multor persoane din conducerea ArcelorMittal Galaţi

Liderul Sindicatului Solidaritatea, Gheorghe Tiber, a declarat că a depus la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Galaţi mai multe plîngeri penale împotriva directorului general al ArcelorMittal Galaţi, Augustine Kochuparampil, senior managerului combinatului, Ionel Borş, şi a altor 25 de şefi de uzine din combinat, pentru ame­ninţare, şantaj, abuz în serviciu, asociere pentru săvîrşirea de in­fracţiuni, încălcarea art. 88 din Legea 168/1999, privind interdicţia de a obliga pe cineva să nu intre în grevă şi încălcarea Legii sindicatelor, art. 53, alin. a şi b privind împiedicarea exerciţiului dreptului la libera organizare a sindica­tului. Liderul sindicaliştilor a mai spus că va depune o plîngere penală şi împotriva directorului de ope­raţiuni din cadrul combinatului, Hans Ludwig Rosenstock, pentru inducerea în eroare a opiniei pu­blice. Hans Ludwig Rosenstock a declarat, în cea de-a doua zi de grevă, că există pericolul producerii unei explozii la bateriile de cocsificare din combinat şi că emisiile de noxe din atmosferă sînt mai mari decît cele înregistrate într-un ritm normal de lucru.

DAUNE. Siderurgiştii vor introduce şi o acţiune în instanţă împotriva Mi­nisterului Muncii, prin care vor cere despăgubiri în valoare de 100 de miliarde de lei vechi.

×
Subiecte în articol: observator