x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Arena Naţională, luată în posesie de bucureşteni (GALERIE FOTO)

Arena Naţională, luată în posesie de bucureşteni (GALERIE FOTO)

de Dan Radu    |    06 Aug 2011   •   20:48
Arena Naţională, luată în posesie de bucureşteni (GALERIE FOTO)

Un cetatean a fost atat de emotionat ca intra pe Arena Nationala, incat nu a mai facut deosebirea dintre usa deschisa si panourile transparente de langa ea – si-a turtit nasul de plexiglas.

Ingramadeala cea mai mare era la usi, pentru ca mii de oameni continuau sa vina spre stadionul din care alte mii dadeau sa iasa. Accesul a fost permis prin toate portile stadionului, insa majoritatea vizitatorilor a preferat intrarea principala, dinspre strada Maior Coravu. Pe acolo se intra nu doar in stadion, ci si in spatiul rezervat restaurantelor din arena. Pentru noaptea alba la Arena Nationala s-au pus la bataie pahare de 750 de mililitri de Cola, la cinci lei bucata, iar setea era mare.

Dupa ce razbateai prin multimea insetata, puteai intra si pe stadion, unde te opreai. Acolo dadeai de o alta multime care ca si tine constata ca toate locurile la fotolii, din fata, fusesera ocupate, asa ca urma o lunga plimbare pe inelul median care iti ingaduia sa ajungi la sectiunile mai putin populate ale stadionului.

Dupa caderea noptii, 20.000 de oameni ocupau un loc pe stadion, admirand nocturna si propria imagine pe cele patru ecrane gigant care spanzurau de corzile ce se unesc la mijloc, deasupra terenului de joc. Camerele de luat vederi ale arenei filmau pe rand fiecare sectiune de stadion, iar cei care se vedeau pe ecran nu ratau ocazia de a se fotografia sau filma in timp ce erau filmati.

Pana sa se aprinda nocturna, insa, punctul de atractie a fost primarul Sorin Oprescu, care a ajuns la arena in jurul orei 18.00 si a fost inconjurat imediat de oameni. 'Stadionul este al bucurestenilor, oricum este realizat din banii lor, asa ca au de ce sa fie mandri. Ma bucur ca au venit in numar atat de mare', a spus Oprescu, dand apoi mana cu oamenii si oprindu-se din cand in cand sa faca poze cu ei. 'Ai grija sa nu ma prinzi cu gura cascata', l-a avertizat Oprescu pe unul dintre vizitatori.

Primarul nu s-a putut misca foarte mult prin stadion, pentru ca zeci de vizitatori incercau sa ajunga la el si sa-i vorbeasca. Unii dintre ei aveau cate o problema de rezolvat, altii ii aminteau de problemele orasului.

Oprescu a fost insotit si de Ionut Lupescu, fostul international, care a declarat ca arena ii aminteste de "Maracana". Lupescu s-a si impiedicat de un cablu, insa a fost sustinut de persoanele care se ingramadisera in jurul sau.

La stadion a aparut si europarlamentarul Vadim Tudor, care l-a laudat pe Oprescu, zicand ca este 'primul primar cu carte al Capitalei', dar si arena pe care a numit-o 'demna de secolul XXI'.

Pe langa cei 20.000 de spectatori care ocupasera un loc in stadion, alte mii se plimbau prin afara acestuia, facandu-si poze cu arena pe fundal.

×