x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Arestare esuata la SRI - Generalul Soare, eliberat

Arestare esuata la SRI - Generalul Soare, eliberat

de Miruna Pasa Petru    |    26 Sep 2006   •   00:00
Arestare esuata la SRI - Generalul Soare, eliberat

Generalul SRI (r) Ovidiu Soare si colonelul (r) Gheorghe Dumitrache, arestati saptamana trecuta pentru coruptie, au fost pusi in libertate aseara, prin decizia completului de noua judecatori ai instantei supreme. Magistratii au inlocuit masura arestului cu obligarea inculpatilor de a nu parasi localitatea de domiciliu. Ei nu au voie sa ia legatura cu martorii, coinculpatii si expertii din dosar.

ATAC LA PROCUROR. In timpul dezbaterilor, cei doi au sustinut ca sunt victimele unei inscenari coordonate de procurorul anticoruptie care ii ancheteaza, Vasile Doana. Acesta, spun ei, s-ar fi razbunat pentru ca, din cauza unor informatii SRI, a fost respins pentru numirea ca sef al Sectiei Parchetelor Militare. Si avocatii celor doi au sustinut ca toti martorii acuzarii au legaturi cu procurorul Doana. "Domnul Alesu, fost coleg de liceu cu procurorul, a fost diagnosticat, in perioada 2004-2005, cu discernamant abolit si internat la sanatoriul Voila. De acolo l-a luat DNA, i-a facut o noua expertiza ca sa poata da marturii. In 2005 a fost arestat pentru mita, iar sotia lui, cercetata in libertate. Mihai Florin este cel caruia procurorul Doana i-a accidentat fetita cu masina, dar a renuntat la plangere. Tarnovschi, fost sef la IJP Prahova, a fost arestat de Doana in 2003", au declarat avocatii.

Parchetul a sustinut, in replica, mentinerea ofiterilor in arest pe motiv ca generalul Soare a mai comis o infractiune in timp ce era cercetat, iar colonelul Dumitrache ar fi incercat influentarea martorilor. (M. Pasa)

×
Subiecte în articol: observator