x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Argint scapă de gratii

Argint scapă de gratii

de Diana Scarlat    |    07 Mar 2011   •   21:50

Controversatul Costică Argint, adus din Italia în octombrie 2010, după ce a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri şi arestat în decembrie 2009, ar putea fi eliberat condiţionat, relatează agenţia Mediafax. Judecătoria Focşani a admis cererea acestuia de eliberare condiţionată.

Costică Argint este acel lider al Asociaţiei romilor refugiaţi politic în Italia care a devenit celebru după ce a apărut în faţa presei alături de fostul ministru de Externe Adrian Cioroianu şi de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, în cursul unei vizite oficiale a acestora la Roma, după ce românul Romulus Mailat a fost acuzat, în 2007, de uciderea unei italience.

"Am solicitat liberarea condiţionată în baza articolului 59 din Codul Penal, în sensul că pedeapsa a fost executată. Aceleaşi concluzii le-a depus şi reprezentantul Parchetului. Instanţa a apreciat în mod corect că sunt îndeplinite condiţiile şi a dispus punerea deţinutului în libertate”, a precizat avocatul Cristian Dragovici. Surse din cadrul IPJ Vrancea au precizat pentru Mediafax că Argint ar putea fi eliberat marţi, deoarece Parchetul Judecatoriei Focşani nu a mai făcut recurs.

×