x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Armata trimite un elicopter în ajutorul celor înzăpeziţi la Padina şi Boldu

Armata trimite un elicopter în ajutorul celor înzăpeziţi la Padina şi Boldu

17 Dec 2009   •   00:00

Un elicopter al MAI, la bordul căruia se află şi o echipă a SMURD Bucureşti, a fost trimis joi pentru salvarea mai multor persoane blocate din cauza zăpezii în localităţile Padina şi Boldu din judeţul Buzău, printre acestea aflându-se o femeie însărcinată şi patru persoane care au nevoie de dializă.



Elicopterul aparţinând Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul MAI va ateriza, în jurul 15.00, pe stadionul de lângă patinoarul din localitatea Buzău, de unde va prelua şi o echipă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Buzău, care va interveni pentru ajutorarea şi salvarea persoanelor blocate. De asemenea, arată Mediafax, elicopterul va transporta pachete cu mâncare şi apă. Echipele de salvare vor interveni, atât pentru ajutorarea persoanelor aflate în dificultate, cât şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

Femeia însărcinată, din localitatea Padina, are 26 ani, ea solicitând salvarea încă de miercuri pentru a fi transportate la maternitate. Ambulanţele nuau putut însă ajunge la ea din cauza nămeţilor care fac impracticabil drumul.

Conform asistentului şef de la Serviciul de Ambulanţă Buzău, Maria Stanciu, femeia din Padina, aflată la cea de-a treia sarcină, ar fi în travaliu şi necesită îngrijiri urgente. Spre zona respectivă au pornit, joi, şi membrii Extreme Adventure, cu şase maşini de teren şi două ATV-uri, însă şi ei s-au blocat pe DN 2 C, în zona localităţii Smeeni. Pe acest drum, nămeţii ajung să măsoare până la trei metri.

În judeţul Buzău, la ora transmiterii acestei ştiri sunt blocate 15 drumuri judeţene şi două drumuri naţionale, respectiv Drumul Naţional 2 C Buzău-Pogoanele şi Drumul Naţional 22 Râmnicu Sărat-Brăila.

Membrii Extreme Adventure Buzău, cu zece maşini de teren şi cinci ATV-uri, au acţionat, miercuri, din proprie iniţiativă, în zona Căldăruşanca, pe DN 2 (E 85), unde sute de persoane au aşteptat zeci de ore în maşini să se deblocheze drumul. Ei au preluat miercuri zeci de persoane şi le-au transportat în locuri sigure, au împărţit apă, ceai, sandvişuri şi combustibil celor aflaţi în impas. Printre cei ajutaţi de reprezentanţii Extreme Adventure Buzău s-au aflat femei însărcinate, bolnavi cronici în cazul cărora starea de sănătate s-a agravat din cauza gerului, dar şi mai mulţi bebeluşi.

×
Subiecte în articol: observator