x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Armele furate, sub nasul anchetatorilor

Armele furate, sub nasul anchetatorilor

de Violeta Fotache    |    09 Ian 2010   •   00:00
Armele furate, sub nasul anchetatorilor
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

Armele de la Ciorogârla nu ar fi fost duse direct la depozit, ci îngropate pe un câmp din apropierea unităţii militare din care au fost furate, urmele fiind acoperite de ninsoarea de la acea vreme, a dezvăluit anchetatorilor un martor protejat sub numele de cod "Constantin Viorel".



Potrivit declaraţiei aflate la dosarul cauzei, citată de Mediafax, martorul susţine că l-a auzit pe "Ţâru" spunându-i lui "Gore" că, după ce au furat armele, le-au îngropat în apropierea unităţii militare, "pe câmp sau în... şi, întrucât a nins, urmele lor au fost astupate de zăpadă". Martorul mai arată că spargerea de la unitatea militară din Ciorogârla, din ianuarie 2009, ar fi fost efectuată "în două etape", lucruri pe care le-a auzit de la "Ţâru", "Măcinic" şi "Mărgică".

"I-am auzit pe aceştia discutând că au pătruns de două ori în unitatea militară respectivă, la interval de circa o săptămână maximum, eu înţelegând că au sustras toate armele despre care discutau, iar ulterior, cu ocazia celei de-a doua pătrunderi, au căutat muniţie şi, negăsind, nu au mai sustras nimic", a spus martorul. Potrivit acestuia, armele ar fi fost împărţite în mod egal, iar unele dintre lăzile în care se aflau ar fi fost arse pe un câmp din apropierea unităţii. Martorul a mai spus că ştie că Ţâru a vândut două AKM-uri la 3.000 de euro bucata, iar pe alte arme a primit chiar un Audi A6.

Curtea de Apel Bucureşti a amânat până marţi judecarea recursurilor în cazul persoanelor arestate în dosarul Ciorogârla-civil, deoarece avocatul ales al unuia dintre acuzaţi nu s-a prezentat la proces.

×
Subiecte în articol: observator