x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Asasinarea lui Kennedy: Toate itele duc la KGB

Asasinarea lui Kennedy: Toate itele duc la KGB

de IncomeMagazine    |    26 Oct 2012   •   07:35
Asasinarea lui Kennedy: Toate itele duc la KGB
Sursa foto: Library of Congress
Criza din Marea Caraibelor (14 – 28 octombrie 1962) si asasinarea lui John Kennedy (22 noiembrie 1963) continua sa ramana doua mari traume ale razboiului rece. Si nu exista nici un fel de dubii ca implinirea a 50 de ani de la ultimul eveniment va reaprinde cu o noua forta dezbaterile pe marginea acelui moment de cotitura, scrie The Telegraph.

In cartea sa Reclaiming History, juristul Vincent Bugliosi a consumat 1,5 milioane de cuvinte pentru a demonstra ca Lee Harvey Oswald a actionat de unul singur. Nu toti impartasesc insa aceasta ipoteza, inclusiv comisia pentru asasinate politice a Camerei Reprezentantilor din Congresul SUA. In 1979, ea a ajuns la concluzia in uciderea lui Kennedy au participat cel putin doi oameni, ceea ce inseamna ca fostul presedinte a fost victima unui complot.

In raportul sau, comisia mai trage si o alta concluzie: si anume ca sovieticii nu au fost implicati. In 1979, cu 10 ani inainte ca razboiul rece dintre Est si Vest sa ia sfarsit, o asemenea concluzie a fost la fel de necesara ca in 1963, cand declaratii despre o eventuala participare a URSS puteau provocata un razboi termonuclear.

Robert Holmes este de acord ca, oficial, statul sovietic nu a avut nici o legatura cu tragedia de la Dallas, dar el crede in existenta unui liant intre intre evenimentele din Cuba si cele din anul urmator. Fost diplomat, Holmes a lucrat la Ambasada Marii Britanii din Moscova in perioada 1961-1962 si a intreprins o investigatie proprie a ceea ce s-a intamplat atunci. Concluziile lui nu sunt la fel de incalcite precum teoriile conspiratiei avansate de diferiti autori, precum Jim Marrs.

Citeste mai mult pe incomemagazine.ro

Citeste si
China va construi un aeroport cat Insulele Bermude

Cine va conduce una din cele mai mari puteri ale lumii. "S-a stabilit deja ORDINEA"
Taxa care loveste in romanii din Italia. Cum vrea Fiscul din Peninsula sa scoata bani din casele din Romania

×
Subiecte în articol: John Kennedy asasinare kgb