x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Asasinatul de la Taize - Criminala romanca da vina pe IRA

Asasinatul de la Taize - Criminala romanca da vina pe IRA

de Anca Aldea    |    11 Aug 2006   •   00:00
Asasinatul de la Taize - Criminala romanca da vina pe IRA

Femeia care l-a ucis in 2005 pe fratele Roger, liderul celei mai mari comunitati ecumenice din lume, sustine ca asasinatul a fost un complot al Armatei Republicane Irlandeze (IRA).

Din inchisoarea de la Dijon, in Franta, Luminita Solcan (foto), in varsta de 36 de ani, i-a scris staretei Manastirii Sfanta Cruce de la Stanceni, din judetul Mures, maicuta carmelita Eliane Poirot, afirmand ca este nevinovata. "Nu a vrut sa recunoasca ce a facut; a scris ca nu este vinovata si ca este vorba despre un complot al IRA", a declarat maicuta pentru Rompres.

EXPULZATA. Stareta aminteste ca, in 1998, Luminita a incercat sa se calugareasca la Manastirea din Stanceni, dar dupa doua zile a fost rugata sa plece. Anchetatorii francezi au solicitat sprijinul procurorilor mureseni, pentru a ajuta comisia rogatorie sa stabileasca legaturile Luminitei cu lumea bisericeasca. In acest sens, audierea maicutei Eliane urmeaza sa aiba loc in septembrie.

La 16 august 2005, fratele Roger Shutz, in varsta de 90 de ani, fondatorul Comunitatii de la Taize, a fost injunghiat. Asasinatul a avut loc seara, in Biserica Impacarii, in timpul vecerniei, in prezenta a 2.500 de tineri.

×
Subiecte în articol: observator