x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Asasinul din Cernavodă spune că a lovit "orbeşte"

Asasinul din Cernavodă spune că a lovit "orbeşte"

06 Ian 2011   •   11:07
Asasinul din Cernavodă spune că a lovit "orbeşte"

Bărbatul reţinut pentru uciderea părinţilor Gabrielei Mitu le-a declarat anchetatorilor că în momentul comiterii crimelor era băut şi că a mers acasă la părinţii fetei după ce prietenul său, Bogdan Mitu, l-ar fi anunţat că vrea să se sinucidă de supărare că soţia sa intenţionează să-l părăsească.

Şeful Poliţiei oraşului Cernavodă, comisar-şef Emilian Nicolae, a declarat, astăzi, că, după ce şi-a recunoscut faptele comise, autorul asasinatului, Giani Deli-Iorga, le-a spus anchetatorilor că este prieten cu Bogdan Mitu de aproape 20 de ani, copilărind împreună şi fiind colegi de şcoală, şi că a mers acasă la socrii acestuia după ce Mitu i-ar fi spus la telefon că vrea să se sinucidă.

Deli-Iorga (30 de ani) a susţinut că prietenul său era supărat din cauza bolii grave de care ar fi suferit, dar mai ales pentru că soţia sa, Gabriela Mitu, ar fi vrut să îl părăsească.

Astfel, conform declaraţiilor date în faţa anchetatorilor, luni dimineaţă Giani Deli-Iorga a plecat de la serviciu, a băut câteva pahare de alcool, după care, în jurul orei 11.00, a mers acasă la Elena şi Petre Garoafă, părinţii Gabrielei Mitu, pentru a încerca să-i convingă să intervină pe lângă tânără ca aceasta să renuţe la intenţia de a divorţa.

"El ne-a declarat că şi Petre Garoafă ar fi fost băut, că s-au luat la ceartă pentru că bătrânul voia ca fata să divorţeze şi că, atunci când Petre l-ar fi ameninţat cu un cuţit, şi-ar fi pierdut minţile, l-ar fi dezarmat pe acesta şi apoi l-ar fi omorât. Ulterior, ca să-şi ascundă fapta, s-a hotărât să o omoare şi pe Elena Garoafă”, a precizat comisarul-şef Emilian Nicolae, citat de Mediafax.

El a mai spus că Giani Deli-Iorga nu a putut să-şi justifice însă violenţa cu care i-a omorât pe soţii Elena şi Petre Garoafă, pe corpurile acestora medicii legişti identificând câte 25 - 30 de lovituri de cuţit.

"A spus doar că nu-şi mai aminteşte nimic, că a lovit orbeşte, cuprins de furie. Că nu ştie ce s-a întâmplat”, a mai afirmat şeful Poliţiei Cernavodă.

Giani Deli-Iorga ar fi realizat ce a făcut şi apoi ar fi încercat să-l sune pe prietenul său, Bogdan Mitu, să-i spună ce s-a întâmplat, dar acesta nu i-a răspuns la telefon. El a fugit atunci spre casă şi în drum a aruncat într-un tomberon de lângă o şcoală cele două cuţite cu care îi omorâse pe socrii pritenului său. De asemenea, bărbatul a aruncat în tomberon şi o parte din hainele pe care le purta în momentul comiterii crimelor şi care erau pline de sânge.

Ajuns acasă, Deli-Iorga a mai băut câteva pahare cu alcool şi a hotărât apoi să se întoarcă la locuinţa soţilor Garoafă şi să încerce să-şi şteargă urmele. Astfel, el înghesuit-o pe femeie în şifonier şi a târât cadavrul bărbatului sub un pat, după care a ascuns cum a putut petele de sânge.

"Puţin mai târziu cineva i-a spus la telefon că Bogdan şi Gabriela Mitu s-au omorât şi a realizat cu adevărat ceea ce a făcut. A mai spus că îi pare rău că i-a omorât şi că îşi regretă faptele”, a mai declarat comisarul-şef Emilian Nicolae.

Giani Deli-Iorga a figurat de la început pe lista de suspecţi întocmită de anchetatori, iar aseară, după ce şi-a recunoscut fapta, le-a arătat poliţiştilor cum a comis crima şi unde a ascuns probele.

"Cuţitele le-a aruncat într-un tomberon care a fost între timp golit la groapa de gunoi a oraşului. Acum trebuie să răscolim printre gunoaie şi să dăm de cele două cuţite cu care Giani Deli-Iorga a declarat că i-a omorât pe soţii Garoafă”, a mai spus sursa citată.

După reconstituirea crimelor şi audieri, Giani Deli-Iorga a fost reţinut pentru 24 de ore şi transferat în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, urmând ca în cursul zilei de joi să fie dus la Tribunalul Constanţa cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile, sub acuzaţia de omor deosebit de grav.

Lucrătorii Postului de Poliţie Transporturi Navale Cernavodă au fost sesizaţi, luni, la ora 14.40, că pe malul stâng al Canalului Dunăre - Marea Neagră a oprit un autoturism Opel din care au coborât două persoane care au intrat în apă. Ulterior, la o distanţă de aproximativ 50 de metri de autoturism, în apele canalului a fost găsit cadavrul Gabrielei Mitu (22 de ani). De asemenea, s-a stabilit că autoturismul aparţine soţului acesteia, Bogdan Mitu, de 30 de ani, din aceeaşi localitate, bănuit a fi a doua persoană care a intrat în apă.

Martor al incidentului a fost un adolescent de 14 ani care era cu soţii Mitu în maşină. Acesta le-a declarat anchetatorilor că Bogdan Mitu ar fi scos-o pe Gabriela cu forţa din autoturism, ar fi înecat-o şi apoi s-ar fi aruncat şi el în apele canalului.

Bărbatul a fost căutat, luni, până la lăsarea întunericului, fără niciun rezultat, investigaţiile fiind reluate, marţi, cu ajutorul a trei scafandri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" al judeţului Constanţa. Scafandrii au căutat trupul bărbatului, dar tot fără rezultat.

Rezultatele necropsiei în cazul Gabrielei Mitu indică faptul că aceasta a fost omorâtă, şi nu că s-a sinucis, iar principalul suspect în acest caz este soţul acesteia, Bogdan Mitu, a declarat, miercuri seară, prim-procurorul Parchetului Tribunalului Constanţa, Valentin Ştefan.

Bogdan Mitu este dat în urmărire generală, iar, în această dimineaţă, poliţiştii au reluat operaţiunea de căutare a acestuia, în zona în care au fost văzuţi ultima dată cei doi soţi.

Marţi după-amiază, cadavrul Elenei Garoafă (55 de ani), mama tinerei înecate în Dunăre, a fost găsit într-un şifonier din locuinţa femeii. Sub un pat, în beciul casei din locuinţa familiei a fost găsit, tot marţi, şi cadavrul tatălui tinerei, Petre Garoafă (62 de ani).

×