x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Asistenta de la Giuleşti, Florentina Cîrstea, rămâne în arest

Asistenta de la Giuleşti, Florentina Cîrstea, rămâne în arest

20 Sep 2010   •   00:00

Asistenta medicală Florentina Cîrstea, pusă sub acuzare pentru că a lăsat nesupravegheat salonul bebeluşilor de la Maternitatea Giuleşti, rămâne în arest preventiv, după ce Tribunalul Bucureşti i-a respins, luni, recursul prin care cerea să fie cercetată în stare de libertate.

Judecătoria sectorului 6 a prelungit, în 15 septembrie, cu 30 de zile, mandatul de arestare preventivă a asistentei medicale de la Maternitatea Giuleşti, acuzată de ucidere din culpă şi de vătămare corporală din culpă, în urma incendiului care a provocat moartea a şase bebeluşi şi rănirea altor cinci.

Tribunalul Bucureşti a dezbătut, luni, recursul asistentei Florentina Cârstea, împotriva deciziei Judecătoriei.

La termenul de luni al recursului, asistenta nu a vrut să facă declaraţii în faţa judecătorilor.

Tribunalul Bucureşti a decis, în urma deliberărilor, respingerea recursului pe care l-a considerat nefondat.

Între timp, anchetatorii au primit rezultatele expertizelor tehnice dispuse în dosar, aştepându-le şi pe cele privind necropsiile bebeluşilor.

În cazul incendiului de la Maternitatea Giuleşti, procurorii Parchetului instanţei supreme au început urmărirea penală şi faţă de asistenta Florentina Cîrstea, care era responsabilă cu supravegherea bebeluşilor în seara de 16 august, precum şi faţă de şeful Serviciului tehnic de la Maternitatea Giuleşti, Vasile Dima.

Florentina Cîrstea este arestată din 24 august, iar Vasile Dima este cercetat în libertate.

Şi şeful Secţiei Neonatologie de la Maternitatea Giuleşti, Adrian Ioan Toma, este urmărit penal în cazul incendiului din 16 august, fiind acuzat de neglijenţă în serviciu.
Mediafax

×
Subiecte în articol: observator