x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Astărăstoae a demisionat de la șefia Colegiului Medicilor din România

Astărăstoae a demisionat de la șefia Colegiului Medicilor din România

27 Mar 2015   •   15:26
Astărăstoae a demisionat de la șefia Colegiului Medicilor din România

Profesorul doctor Vasile Astărăstoae a declarat că și-a anunțat demisia din funcția de președinte al Colegiului Medicilor din România. Potrivit acestuia, demisia ar urma să fie prezentată în cadrul viitorului Consiliu CMR, care urmează să aibă loc în data de 17 aprilie.

"Când cineva are de dus o luptă, este bine să nu fie vulnerabil", a spus președintele CMR.

Vicepreședintele Colegiului Medicilor din România, Constantin Cârstea, a declarat, la rândul său, pentru Agerpres, că Vasile Astărăstoae și-a anunțat intenția de a demisiona în cadrul ședinței Adunării Generale a CMR.

"Domnul profesor a făcut o declarație publică în cadrul Adunării Generale a Colegiului Medicilor din România, prin intermediul căreia a anunțat că vrea să demisioneze din funcția de președinte al Colegiului. Declarația a fost depusă, urmează a se stabili dacă va fi acceptată sau nu. Domnul Astărăstoae va depune cererea de demisie în cursul săptămânii viitoare. Pe 17 aprilie urmează să fie organizate alegeri la nivelul Consiliului Colegiului Medicilor pentru un nou președinte", a precizat Constantin Cârstea.

Vasile Astărăstoae a demisionat din funcția de președinte al Colegiului Medicilor din România după ce joi magistrații de la Judecătoria Iași au decis condamnarea sa la un an de închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Iași.

Vasile Astărăstoae a primit condamnarea după ce a fost trimis în judecată pentru că era și managerul unui proiect derulat prin Programul Operațional Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane (POSDRU) la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași, și director la IML. Printre cei care au inițiat și derulat proiectul, implementat în perioada 1 aprilie 2010-1 aprilie 2013, în valoare de peste 8,7 milioane lei, făcea parte fiica acestuia, avocatul Daniela Astărăstoae. Potrivit rechizitoriului, Institutul de Medicină Legală Iași, la a cărei conducere se afla Vasile Astărăstoae, care era și rector al Universității de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa Iași, a încheiat un contract de prestări servicii cu Vasile Astărăstoae, în baza căruia încasa lunar o remunerație în valoare de 9.000 de lei. În luna februarie, Astărăstoae a demisionat din funcția de rector al UMF Iași.

×