x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Astărăstoae, despre acuzaţiile aduse ministrului Cepoi: Se încearcă înlăturarea lui de la Ministerul Sănătăţii

Astărăstoae, despre acuzaţiile aduse ministrului Cepoi: Se încearcă înlăturarea lui de la Ministerul Sănătăţii

25 Sep 2012   •   08:01
Astărăstoae, despre acuzaţiile aduse ministrului Cepoi: Se încearcă înlăturarea lui de la Ministerul Sănătăţii

Presedintele Colegiului Medicilor din Romania, Vasile Astarastoae, sustine ca prin acuzatiile aduse de Agentia Nationala de Integritate ministrului Vasile Cepoi, "se incearca inlaturarea lui de la Ministerul Sanatatii".

"Vasile Cepoi este unul dintre cei mai competenti profesionisti, un ministru care si-a luat in serios activitatea, dovada ca nu au fost probleme majore in sanatate. Prin acest atac se incearca inlaturarea de la Ministerul Sanatatii. Pana va exista o sentinta definitiva, dr. Vasile Cepoi beneficiaza de prezumtia de nevinovatie si ii sugerez sa ramana in functie dupa zvonurile ca trebuie sa fie inlocuit de la Ministerul Sanatatii", a spus prof. dr. Astarastoae, potrivit Agerpres.

Agentia Nationala de Integritate a sesizat Directia Nationala Anticoruptie in vederea cercetarii ministrului Sanatatii, Vasile Cepoi, pentru savarsirea infractiunilor de conflict de interese, infractiuni impotriva intereselor financiare ale Comunitatii Europene, precum si a celor asimilate infractiunilor de coruptie, in legatura cu derularea unui proiect finantat prin POSDRU, pe vremea cand acesta era director al Directiei de Sanatate Publica Iasi.

ANI sustine ca Vasile Cepoi a participat, in calitate de director al DSP Iasi, la luarea unei decizii, prin semnarea unui acord de parteneriat, angajand institutia pe care o conducea la acea data ca partener in proiectul 'Calitate si performanta in sistemul sanatatii publice din Romania' derulat in baza Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

Parteneri in cadrul proiectului au fost Fundatia 'Amfiteatru' (beneficiar), alaturi de DSP Iasi, Colegiul Medicilor din Romania, Universitatea de Medicina si Farmacie 'Gr. T.Popa' Iasi si SC Info Educatia SRL.

Ulterior, Vasile Cepoi si sotia sa au fost angajati in cadrul proiectului si au obtinut venituri de natura salariala de la Fundatia 'Amfiteatru' si de la partenerii Universitatea de Medicina si Farmacie 'Gr. T. Popa' Iasi, respectiv SC Info Educatia SRL.

Beneficiul patrimonial obtinut de Vasile Cepoi impreuna cu sotia sa in cadrul acestui proiect este de 191.726 lei (aproximativ 42.440 euro).

×