x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Atac la procurori - Gabriel Bivolaru acuza DNA

Atac la procurori - Gabriel Bivolaru acuza DNA

de Violeta Fotache    |    10 Aug 2006   •   00:00
Atac la procurori - Gabriel Bivolaru acuza DNA

Dupa ce a ratat eliberarea conditionata, detinutul Gabriel Bivolaru i-a acuzat pe procurorii anticoruptie de santaj. El spune ca a fost respins la "liberare" tocmai pentru ca ar fi refuzat propunerea DNA de a-l denunta pe Adrian Nastase in dosarul Zambaccian.

Fostul deputat PDSR Gabriel Bivolaru a lansat un atac dur la adresa DNA, sustinand ca a fost santajat ca, in schimbul eliberarii sale, sa semneze un denunt impotriva fostului prim-ministru Adrian Nastase, legat de cazul Zambaccian. Intr-un interviu acordat postului de radio Europa FM, Bivolaru a sustinut ca procurorii anticoruptie au facut presiuni asupra sa pentru acest lucru, oferindu-i in schimb reducerea pedepsei si eliberarea sa "de indata" din Penitenciarul Rahova.

POVESTEA. "Doamna procuror Mariana Alexandru, in prezenta aparatorului meu, mi-a spus: «Domnul Bivolaru, nu o sa plecati de la Rahova niciodata, iar vizavi de eliberarea conditionata sa nu va puneti nici un fel de ganduri, sa nu va faceti nici un fel de planuri, ca nu va veti elibera conditionat niciodata». (...) Voiau sa-l acuz pe Adrian Nastase ca as fi apelat la dansul pentru a ma ajuta in acest dosar si ca i-as fi oferit acea proprietate in schimbul sprijinului pe care l-as fi putut obtine ca sa nu mai fiu condamnat sau nu stiu ce gandeau dansii", a declarat Gabriel Bivolaru. Fostul deputat a mai spus ca anchetatorii i-au promis ca, in momentul in care va semna declaratia prin care il invinuia pe Adrian Nastase, va beneficia de o revizuire a dosarului si i se va reduce pedeapsa cu jumatate si, automat, va fi pus in libertate. Bivolaru a precizat ca judecatorii i-au respins recenta cerere de eliberare conditionata tocmai pentru faptul ca el a refuzat sa fie denuntator.

Procurorii DNA il cerceteaza penal pe fostul premier pentru modul in care, in 1998, a cumparat, cu un pret de 25 de ori mai mic decat cel real, un teren de 700 de metri patrati pe Strada Zambaccian. DNA a refuzat ieri sa faca vreun comentariu: "Nu ne aparam noi in fata lui Gabriel Bivolaru. Este dreptul lui sa spuna ce vrea. Noi avem o ancheta in desfasurare", ne-a declarat purtatorul de cuvant, Livia Saplacan.

×
Subiecte în articol: observator bivolaru