x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Atac romănesc la preşedintele german

Atac romănesc la preşedintele german

de Irina Cristea    |    15 Oct 2007   •   00:00

Un romăn s-a năspustit asupra preşedintelui Germaniei in timp ce acesta se afla la Tărgul de Carte din Frankfurt, dar a fost repede indepărtat de gărzile de corp ale şefului statului.

Un romăn s-a năspustit asupra preşedintelui Germaniei in timp ce acesta se afla la Tărgul de Carte din Frankfurt, dar a fost repede indepărtat de gărzile de corp ale şefului statului. Potrivit agenţei Reuters, citată de Mediafax, cetăţeanul romăn, in vărstă de aproximativ 45 de ani, a apucat să-l prindă de revere pe preşedintele Horst Köhler. "Gărzile de corp l-au imobilizat imediat", a declarat purtătorul de cuvănt al poliţiei, citat de Reuters.

CU PROBLEME. Deocamdată nu se ştiu prea multe amănunte despre identitatea romănului sau despre motivele care l-au impins să incerce să-l abordeze in acest fel pe preşedintele ţării sale adoptive. Teoria forţelor de ordine este că bărbatul ar avea ceva probleme psihice şi că era supărat din cauza unor neplăceri personale. "Bărbatul părea confuz. Evident, incerca să atragă atenţia asupra sa, din cauza problemelor cu chiria", a spus oficialul citat de Reuters. Köhler nu a fost rănit in incident şi a părăsit fără alte probleme Tărgul de Carte, alături de soţia sa. Un purtător de cuvănt al Preşedinţiei germane a subliniat că nu există o motivaţie politică a atacului. De asemenea, informaţiile vehiculate intr-o primă fază de către presa germană, potrivit cărora Horst Köhler ar fi avut dificultăţi de respiraţie din pricina incidentului, sunt inexacte, a mai declarat oficialul.

×
Subiecte în articol: observator