x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Atacatorii cibernetici: înșelătorie nouă, în numele Poștei Române

Atacatorii cibernetici: înșelătorie nouă, în numele Poștei Române

de Redacția Jurnalul    |    01 Mar 2024   •   10:45
Atacatorii cibernetici: înșelătorie nouă, în numele Poștei Române

Atacatorii cibernetici au lansat un nou mesaj în care folosesc numele Poștei Române, pentru a obține bani de la victime. Iată mesajul de care trebuie să ne ferim.

Joi, 29 februarie, zeci de români au primit mesaje ce păreau a fi trimise de către Poșta Română.

În realitate, astfel de persoane sunt ținta hackerilor, care au lansat o nouă metodă prin care să-i păcălească pe români, pentru a obține sume de bani.

Mesajul care trebuie ignorant

Zeci de români au primit un mesaj în care sunt informați că un presupus pachet al lor a ajuns la depozitul Poștei Române, însă este reținut din cauza unor date eronate legate de adresă, motiv pentru care nu poate fi livrat.

Această comunicare frauduloasă a fost trimisă către utilizatori de pe o adresă de e-mail complet străină și nerecunoscută ca fiind oficială a Poștei Române.

Pentru a putea intra în posesia coletului, persoana respectivă trebuie să acceseze link-ul furnizat în emai-ul respectiv, pentru a putea ”confirma adresa”, în termen de 12 ore.

Mai mult decât atât, următorul pas este să răspundă cu ”Y” și mai apoi să urmeze instrucțiunile pentru activarea SMS-ului sau deschiderea link-ului furnizat.

Sub nicio formă nu trebuie accesat link-ul respectiv sau să fie urmați pașii din email. În caz contrar, riscați să rămâneți fără bani în cont și, mai mult decât atât, hackerii pot avea acces la datele personale.

”Poșta Română: Pachetul dumneavoastră a ajuns la depozit, dar este reținut din cauza informațiilor neclare despre adresă și nu poate fi livrat. Vă rugăm să confirmați adresa din link în termen de 12 ore.

(Vă rugăm să răspundeți cu Y. Apoi, opriți mesajul text și redeschideți cu linkul de activare SMS sau copiați linkul către Safari și deschideți-l)”, se arată în mesaj, notează newsweek.ro.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: poşta atacatorii cibernetici