x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Atacatorul de la oficiul poştal, care cerea "alipirea României de Moldova" şi "taxe ca în Italia" a fost arestat pentru 29 de zile (VIDEO)

Atacatorul de la oficiul poştal, care cerea "alipirea României de Moldova" şi "taxe ca în Italia" a fost arestat pentru 29 de zile (VIDEO)

31 Oct 2012   •   10:34
Atacatorul de la oficiul poştal, care cerea "alipirea României de Moldova" şi "taxe ca în Italia" a fost arestat pentru 29 de zile (VIDEO)

Florin Niedbala, bărbatul care a intrat, ieri, cu un cuţit şi un topor într-un oficiu poştal din sectorul 6 al Capitalei, precum şi complicele acestuia au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Decizia nu este definitivă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 6, Sebastian Mierliţă, bărbatul a venit în Capitală pe 28 octombrie şi s-a cazat la un hotel. Marţi, el a intrat în Oficiul Poştal nr. 23 din strada Romancierilor, înarmat cu un topor şi un cuţit cu lamă de 20 de centimetri, unde a ameninţat mai multe persoane, a lipsit de libertate un bărbat şi o femeie şi a distrus mai multe bunuri.

Bărbatul are 34 de ani, este din judeţul Vâlcea şi cerea 'alipirea României de Moldova' şi 'taxe ca în Italia'.

Angajaţii de la Poştă au reuşit să anunţate Poliţia, iar un echipaj de la Ordine publică l-a imobilizat pe agresor şi l-a dus la Secţia 25.

"Organele de cercetare penală din cadrul Secţiei 25 Poliţie au dispus începerea urmăririi penale faţă de Niedbala Florian, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ameninţare, distrugere, lipsire de libertate în mod ilegal, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, respectiv sub aspectul săvârşirii infracţiunii de port ilegal de arme albe", a declarat Sebastian Mierliţă, potrivit Agerpres.

Procurorul a spus că bărbatul a premeditat săvârşirea infracţiunilor, întrucât duminică a venit din provincie în Bucureşti, s-a cazat la un hotel, iar luni a identificat în apropierea acestei unităţi hoteliere oficiul poştal unde s-a petrecut incidentul şi după ce l-a analizat şi a stabilit că este corespunzător s-a hotărât să comită faptele de care este învinuit.

'Din contactul pe care l-am avut cu acesta şi audierea sa nu rezultă date sau indicii că acesta ar avea probleme psihice sau să creeze o îndoială cu privire la starea sa psihică', a mai spus Sebastian Mierliţă.

El a menţionat că învinuitul e cunoscut cu antecedente penale, dar este reabilitat. 'A fost condamnat în 1997 pentru vătămare corporală din culpă cu ocazia unui accident rutier', a adăugat procurorul.

×