x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ATACUL TERORIST de la Charlie Hebdo. Un expert american face un ANUNŢ CUTREMURĂTOR! (VIDEO)

ATACUL TERORIST de la Charlie Hebdo. Un expert american face un ANUNŢ CUTREMURĂTOR! (VIDEO)

08 Ian 2015   •   12:05
ATACUL TERORIST de la Charlie Hebdo. Un expert american face un ANUNŢ CUTREMURĂTOR! (VIDEO)

Expertul american Max Abrahms, lector la Universitatea Northeastern din Boston, a declarat pentru grupul media rus Sputnik că modul în care a fost organizat atacul asupra sediului săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo "oferă motive să credem că actualele conflicte din Irak şi Siria ar putea avea efect de bumerang în Europa".

Atacatorii de la Paris au acţionat ca nişte profesionişti, atât în timpul atacului, cât şi atunci când au fugit, a spus Abrahms, precizând că o întrebare care se impune în acest context este dacă aceştia au participat la conflictul din Siria. Dacă se va dovedi că atacatorii au fost anterior în Siria, acesta va fi primul atac major al jihadiştilor care s-au întors acasă dintr-o zonă de conflict, a afirmat expertul american.

"Au fost mai mulți atacatori implicați și toți știau foarte bine ce au de făcut. Chiar dacă Charlie Hebdo pare o țintă ușoară, nu este chiar așa. Poliția era prezentă acolo, iar în clădire puteai intra doar accesând un cod de securitate. În plus, jurnaliștii vizați erau vigilenți pentru că fuseseră amenințați. Cu toate acestea, atacatorii nu au avut nicio problemă în a pătrunde în clădire și a fugi de la locul crimei", a declarat expertul american, potrivit ibitimes.com.

Atentatul comis ieri la sediul săptămânalului Charlie Hebdo din Paris s-a soldat cu 12 morţi, dintre care opt jurnalişti, şi 11 răniţi, patru dintre ei fiind în stare gravă, a anunţat miercuri seară procurorul general al Franţei, François Molins.

Printre cei ucişi se numără caricaturiştii Cabu, Charb, Tignous şi Wolinski, extrem de cunoscuţi în Franţa.

Citește și
El este CEL MAI PERICULOS om din lume! Geniul criminal care confecţionează bombe pentru Al-Qaida (VIDEO)

IMAGINI DRAMATICE din redacţia Charlie Hebdo, după atacul teroriştilor!

×