x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Atacul urşilor continuă: Un porc dintr-o gospodărie din Moroieni a fost omorât de un urs

Atacul urşilor continuă: Un porc dintr-o gospodărie din Moroieni a fost omorât de un urs

23 Sep 2012   •   08:17
Atacul urşilor continuă: Un porc dintr-o gospodărie din Moroieni a fost omorât de un urs

Un localnic din comuna Moroieni, judetul Dambovita, a sunat in noaptea de sambata spre duminica la 112 dupa ce un urs a patruns in gospodaria acestuia, omorand un porc, conform Agerpres.

Lucian Chirica, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Dambovita, a spus ca este foarte probabil ca ursul sa fi patruns in gospodarie spre dimineata si sa fi omorat porcul de 30-40 de kilograme.

Cautarile pentru prinderea acestui urs, dar si a celui care a ucis miercuri un barbat, continua. Nu se stie daca este vorba despre acelasi animal in cele doua cazuri.

Un barbat de 64 de ani, suspectat de braconaj alaturi de alte doua persoane, a fost ucis, miercuri dimineata, de un urs la Moroieni, animalul fiind prins in lat de mai mult timp. In prezent, politia desfasoara activitati de perchezitie in casa braconierului ucis, in cautarea trofeelor de vanatoare si a armelor.

Un alt incident a avut loc, in zona, la sfarsitul saptamanii trecute. Un batran de 71 de ani a fost omorat, dupa ce a fost atacat de un urs in timp ce culegea prune, in livada, cu alte trei persoane, in localitatea Dealu Frumos, din comuna damboviteana Pietrosita. In aceeasi zi alte doua persoane, o femeie si un barbat, au fost atacate de urs si ranite, la Buciumeni. Ursul a fost impuscat si la autopsie s-a constatat ca avea rabie. Astfel, pe o raza de 30 de kilometri in zona unde s-au produs atacurile ursului, a fost instituita carantina.

×