x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Atenţie la falşii colindători! Un bătrân din Suceava a fost strâns de gât şi jefuit în seara de Ajun

Atenţie la falşii colindători! Un bătrân din Suceava a fost strâns de gât şi jefuit în seara de Ajun

26 Dec 2011   •   16:04
Atenţie la falşii colindători! Un bătrân din Suceava a fost strâns de gât şi jefuit în seara de Ajun

Un batran in varsta de 75 de ani, din comuna suceveana Balaceana, a fost talharit de un grup de colindatori. Barbatul le-a povestit politistilor ca in seara Ajunului Craciunului la locuinta sa au venit patru persoane, un barbat, o femeie si doi copii. Acestia l-au colindat si, dupa ce le-a oferit trei lei dintr-un portmoneu pe care il avea in mana, barbatul din grupul de colindatori l-a strans pe batran de gat cu mainile. Batranul a scapat portmoneul din mana, care a fost ridicat de jos de catre agresor, dupa care acesta impreuna cu femeia si cei doi copii au plecat.

In portmoneu erau 1.300 lei, in bancnote de 50 lei, un card bancar, cartea de identitate si permise de calatorie CFR, anunta Mediafax. Batranul a mai spus ca i-a recunoscut pe cei doi adulti ca fiind persoane care au lucrat cu ziua in vara anului 2010 la locuinta sa.

El nu a putut preciza numele acestora, iar dupa ce i-au fost prezentate mai multe fotografii acesta i-a recunoscut atat pe barbat, un tanar din localitate in varsta de 24 de ani, cu antecedente penale, cat si pe femeie.
Politistii au reusit audierea femeii si a unuia dintre copii, o fata in varsta de zece ani, care au declarat ca l-au insotit pe barbat la locuinta batranului unde l-au colindat impreuna cu inca un copil in varsta de patru ani.

Femeia si fata au recunoscut ca au primit de la batran trei lei, dar ca au observat cu totii ca acesta avea in portmoneu mai multe bancnote, moment in care barbatul l-a prins cu mainile de gat luandu-i portmoneul. Atat femeia, cat si fata au spus ca nu au avut nicio intelegere prealabila in ceea ce priveste furtul banilor batranului pe care urmau sa-l colinde. ele au spus ca s-au speriat de comportamentul agresiv manifestat de tanar asupra proprietarului locuintei si ca au iesit in fuga din casa pe o strada alaturata, in timp ce barbatul a alergat intr-o alta directie, nemaifiind apoi vazut. Politistii continua cercetarile pentru prinderea barbatului si recuperarea prejudiciului.

×