x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Atenţie, se trage! Poliţiştii s-au pus pe împuşcat hoţi

Atenţie, se trage! Poliţiştii s-au pus pe împuşcat hoţi

de Mara Raducanu    |    03 Mar 2011   •   19:30

Un tânăr a fost împuşcat în mână miercuri seara, după ce poliţiştii din Călăraşi l-au prins în flagrant în timp ce fura, împreună cu alte două persoane, din casa unui localnic. Oamenii legii au tras iniţial un foc de avertisment şi apoi trei asupra suspecţilor.Bărbaţii sunt cercetaţi şi în alte dosare pentru infracţiuni similare, respectiv furturi comise în comuna Mânăstirea şi în localităţile limitrofe localităţii.”Pentru imobilizarea celor trei, după somaţiile legale, agenţii de poliţie au tras un foc de avertisment şi trei asupra suspecţilor, trăgându-se patru focuri de armă. D. Lucian a fost atins de un glonţ în braţul drept, fiind transportat la Spitalul «Bagdasar Arseni» din Bucureşti, pentru îngrijiri medicale. Cei trei suspecţi sunt cercetaţi şi în alte dosare pentru infracţiuni similare", potrivit unui comunicat al PJ Călăraşi. În prezent, poliţiştii din Călăraşi l-au prins pe bărbatul de 42 de ani, care este tatăl celui împuşcat, însă continuă să îl caute pe tânărul de 23 de ani care a reuşit să fugă. 

Medicii nu au putut extrage glonţul bărbatului împuşcat

 

Starea barbatului împuşcat în cap de un politist, dupa ce a fost prins la furat alaturi de alte patru persoane este foarte grava, medicii neputând extrage glontul, a declarat purtătorul de cuvât al Spitalului “Floreasca”, Bogdan Oprita. “Este în stare foarte grava. Medicii nu au reuşit sa scoata glontul care s-a oprit într-un os. Sunt leziuni severe”, a spus medicul. Investigatiile privind împrejurarile în care barbatul a fost împuşcat în ceafă de poliţist au fost demarate de Parchetul Tribunalului Bucureşti, dar ancheta a fost preluată ulterior de Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, condusă de procurorul şef Marius Iacob. Mai mulţi martori oculari au fost audiaţi, miercuri seară în acest caz, dar identitatea hoţilor nu a fost stabilită. Marius Iacob a spus că ancheta de la Afumaţi vizează două aspecte, respectiv modul în care poliţiştii au folosit armamentul din dotare pentru a-i opri pe cei cinci suspecţi şi circumstanţele în care suspecţii au comis furtul iar apoi au fugit de poliţişti.

Din Afumaţi în Militari şi după la Călăraşi

Oamenii legii au ieşit la vânat hoţi, ziua de miercuri fiind una “încarcată” de adrenalină atât pentru poliţişti, cât şi pentru ciorditori.

Ora 15. 00. Prima acţiune, în localitatea Afumaţi. Un bărbat a fost împuşcat în ceafă de un poliţist care l-a prins în flagrant în timp ce fura dintr-o dubiţă de pe DN2, în jurul orei 15.00. Bărbatul a fost transportat de urgenţă la Spitalul Floreasca în comă profundă. Alţi patru hoţi au reuşit să fugă şi să se baricadeze într-o casă din Afumaţi. Poliţiştii au tras mai multe focuri şi au oprit autoturismul hoţilor. Cei cinci bărbaţi au coborât din maşină şi au încercat să fugă. Poliţiştii au tras într-unul dintre ei, nimerindu-l în ceafă. Ceilalţi patru s-au ascuns într-o clădire aflată în contrucţie, în care nu era nimeni, iar echipele de intervenţie au înconjurat casa. Până când oamenii legii au reuşit să facă rost de mandate de percheziţie, hoţii, mai inspiraţi, au fugit pe uşa din spate a casei. Hoţul împuşcat se numeşte Laurenţiu Darbu, are 24 de ani şi este din Urziceni. Ciorditorii nu sunt la primul furt. Darbu şi banda lui au dat mai multe spargeri în Urziceni şi zonele limitrofe, ultima lovitură au dat-o joia trecută, în Moara Vlăsiei. Atunci au reuşit să-i fenteze pe oamenii legii.

Mai târziu, acţiunea s-a mutat în Cartierul Militar din Bucureşti, acolo unde poliţiştii au tras mai multe focuri de armă. Diana Sarca, comisar şef la Poliţia Capitalei, a declarat că un echipaj al Secţiei 25 poliţie din sectorul 6 a observat un autoturism înmatriculat în străinătate şi că, în momentul în care au mers pentru identificarea ocupanţilor autovehicului, acesta a demarat în tromb şi a trecut pe roşu la mai multe semafoare. Poliţiştii au pornit în urmărirea maşinii, în cartierele Drumul Taberei şi Militari.La intersecţia cu strada Mărgelelor, unul dinte ocupanţii autovehicului a ieşit pe geam şi a început să tragă cu o armă, moment în care poliţiştii au tras opt focuri de avertisment în plan veritical şi două spre cauciucurile maşinii urmărite. Cum nu e mereu pentru cine se potriveşte, ci pentru cine se nimereşte, în urma acţiunii, cămaşa unui glonţ a rămas în vitrina unei case de pariuri, iar un fragment de proiectil s-a oprit în geaca unui bărbat care se afla în respectivul local.

×