x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Attila Cseke: "Numărul dozelor de vaccin împotriva gripei A/H1N1 este îndestulător"

Attila Cseke: "Numărul dozelor de vaccin împotriva gripei A/H1N1 este îndestulător"

10 Ian 2010   •   00:00

Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a declarat, astăzi, la Deva, că în stocurile Institutului Cantacuzino mai sunt 1.340.000 de doze de vaccin împotriva virusului gripei A/H1N1, cantitatea fiind îndestulătoare pentru toţi cei care doresc să se imunizeze în această perioadă.



'Dozele de vaccin fabricate de Institutul Cantacuzino sunt îndestulătoare pentru toţi cei care doresc să se imunizeze. Este vorba de 1.340.000 de doze de vaccin. Vaccinarea este singurul mijloc de prevenţie împotriva grupei A/H1N1. (...) Vom deschide şi alte centre de vaccinare dacă este nevoie. Eu mă bucur că avem o tendinţă de creştere semnificativă a numărului de vaccinări', a afirmat ministrul Sănătăţii, citat de Agerpres.

El a menţionat că medicii de familie trebuie să se implice în campania de vaccinări, cantitatea de vaccin ce va fi repartizată cabinetelor medicale depinzând de numărul de persoane înscrise pe listele acestora.

Ministrul Sănătăţii s-a aflat duminică în judeţul Hunedoara, unde a luat parte la învestirea oficială în funcţie a noului prefect, Attila Dezsi, şi a vizitat spitalele din Deva şi Hunedoara.

×
Subiecte în articol: observator