x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Apar primele contradicţii în deciziile privind relaxarea de 1 iunie

Apar primele contradicţii în deciziile privind relaxarea de 1 iunie

29 Mai 2020   •   17:34
Apar primele contradicţii în deciziile privind relaxarea de 1 iunie

Apar contradicţii în setul de măsuri de relaxare ce vor fi aplicate începând cu 1 iunie. Ludovic Orban a anunțat joi că putem participa la spectacole şi alte evenimente culturale, dacă sunt organizate în aer liber. Principala regulă este ca numărul maxim de spectatori trebuie să fie de 500.

Hotărârea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă spune că organizatorii trebuie să fie atenţi să amenajeze locuri pe scaune aflate la distanţă de minim 2 metri şi spectatorii să aibă mască de protecţie. Toate detaliile urmează, însă, să fie enumerate într-un ordin.

În ordinul MAI-Ministerul Sănătăţii publicat în „Monitorul Oficial” pe 22 mai există o obligaţie ce intră în contradicţie cu cea de mai sus, respectiv aceea ca masca să fie purtată doar „în spaţiile publice închise, spaţiile comerciale şi la locul de muncă”.

De exemplu, alte astfel de adunări publice, organizate săptămânal în aer liber, sunt slujbele religioase. Acolo nu există număr maxim de participanţi, aşa cum a explicat Grupul de Comunicare Strategică.

Singura prevedere care menţionează masca este în ordinul nr. 875/80/2020 pentru aprobarea regulilor privind accesul în lăcaşele de cult: „În interiorul lăcaşelor de cult şi în locaţiile unde se organizează slujbe cu caracter privat este obligatorie purtarea măştii, astfel încât să acopere gura şi nasul”.

Nu este menţionat în mod clar că suntem obligați să purtăm mască în curtea bisericii.

Mediafax

×
Subiecte în articol: contradicţii restricţii 1 iunie