x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Au cerut şpagă de la turci, pentru un cartuş cu efect sonor

Au cerut şpagă de la turci, pentru un cartuş cu efect sonor

de Violeta Fotache    |    11 Mar 2010   •   00:00



Cei patru poliţişti de frontieră acuzaţi de luare de mită au fost lăsaţi liberi de către instanţa Curţii de Apel Bucureşti, împotriva lor fiind dispusă obligarea de a nu părăsi ţara pentru 29 de zile. DNA a declarat recurs.

Lucian Cătălin Guiu, fost şef al Postului de Poliţie de Frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Bucureşti-Băneasa "Aurel Vlaicu" - în prezent comisar de poliţie în cadrul Oficiului Român de Imigrări -, Bogdan Barbor, inspector principla de poliţie în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), Iustin Robertino Micu, agent şef de poliţie la IGPF şi Ion Dănuţ Grama, agent de poliţie la acelaşi inspectorat sunt cercetaţi pentru luare de mită.

Potrivit DNA, în perioada 5 - 7 septembrie 2007, "inculpaţii Guiu Lucian Cătălin şi Micu-Iustin Robertino au pretins suma de 700 USD, iar cel din urmă a şi primit suma respectivă, de la mai mulţi cetăţeni turci, în scopul de a le permite reîntoarcerea în Turcia şi de a nu propune măsura arestării faţă de aceştia". Cetăţenii turci intenţionau să intre în România prin punctul de trecere a frontierei Aeroport Bucureşti - Băneasa "Aurel Vlaicu", având paşapoartele, vizele şi sumele de bani prevăzute de lege. "Motivul aparent al situaţiei care ar fi impus eventuala arestare a cetăţenilor turci a constat în faptul că în bagajele unuia dintre aceştia a fost găsit un cartuş nefolosit (ulterior s-a stabilit că respectivul cartuş reprezenta muniţie cu efect pur sonor). În aceeaşi perioadă şi în acelaşi scop, inculpaţii Barbor Bogdan şi Grama Dănuţ Ion au pretins de la cetăţenii turci o sumă de bani nedefinită.", se arată în comunicatul DNA. La instrumentarea dosarului au participat şi ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie din Ministerul de Interne.

Cei patru au fost reţinuţi la data de 9 martie pentru 24 de ore şi duşi la Curtea de Apel Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. Instanţa a respins cererea de arestare iar DNA a declarat recurs acesta rumând să fie judecat la instanţa supremă.

×
Subiecte în articol: observator